avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. In timpul casatoriei a fost achizitionat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. In timpul casatoriei a fost achizitionat un apartament ...

Buna ziua.
In timpul casatoriei a fost achizitionat un apartament prin programul prima casa.Au trecut mai mult de 5 ani de la achizitionate.Sotul a parasit domiciliul dar in continuare el plateste ratele.iar eu cheltuieli de intretinere al apartamentului .Intentionez sa divortez si sa preiau eu apartamentul si ratele.
Va rog daca se poate sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat ,acte necesare pentru divort , partaj si ce sanse.as avea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:14, 2 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul are legatura cu starea dvs civila si cu regimul matrimonial.

Partajul este proces separat si vizeaza impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei, vizeaza pasivul (adica creditul),. Nu trebuie ignorata nici relatia cu banca. Caci nu puteti schimba debitorii din contract si garantiile instituite fara ca decizia sa fie luata in 3 (inclusiv banca): Faceti un drum la banca, vedeti daca veniturile va permit preluarea creditului restant. Verificati soldul existent.

Incercati discutie amiabila inainte de instanta si vedeti cum reusiti sa va intelegeti amiabil, poate reusiti sa stabiliti valoarea imobilului si sa il despagubiti pe sot cu 1/2 din valoarea ratelor platite pana la acest moment.

Discutiile sunt destul de ample si de complexe legate de drepturile patrimoniale, la fel si consecintele patrimoniale, astfel ca va sfatuiesc sa va informati temeinic inainte de a actiona.
Sotul ce intentii are?
La Prima casa 50% deține banca 50% statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj valentina.tomita valentina.tomita Buna ziua, suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de aproape 5 ani. Sotul meu a achizitionat prin contract vanzare-cumparare de la mama lui un ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)