sunt proprietar prin succesiune de 1 an parintii mei au cumparat in 2001 un imobil care este fond infundat ,in curte comuna nu au avut mijloc auto,au in fata imobilului un loc de 5mp suprafata totala cota parte din teren imobil este de 124mp ceilalti coproprietari au si ei cota parte din comun .Curtea este in indiviziune sunt 6 proprietari din care 2 cu garaje in curte de o parte si alta in fata imobilului meu .In momentul in care am intrat si eu cu masina in curte mi s-a comunicat ca eu nu am dreptul sa intru decit cu piciorul.As mentiona ca acest imobil este vis a vis cu poarta de intrare in curte si fiecare masina trece prin dreptul meu la garaj.Mi s-a spus ca eu nu am trecut in cf.servitute de intrare si asa si este dar nici cu sau fara masina sau cu piciorul.Interesant este faptul ca am fost la cf.si intradevar toti ceilalti au trecut aceasta servitute de intrare dar nu este specificat nici la ei cu mijloc auto sau pedestru.Ce ma sfatuiti sa fac ,nu pot sa evit cumva fara sa apelez la judecatorie.Ciudat este faptul ca la cf. ne-a disparut exact acel act de vinzare-cumparare care a fost al primului cumparator din 1949 si acest imobil a fost al doilea imobil vindut din sase imobile din aceasta curte si nu are servitute cu toate ca a avut un singur proprietar la vremea respectiva ,si ultimul imobil vindut de acesta a fost exact imobilul care este la poarta de intrare si are terenul cota parte grevat de aceasta servitute.CE POT SA FAC parintilor mei cind au cumparat in 2001 nu le-a spus nimeni ca ei nu pot sa intre cu masina. Am intrebat notarul si mi-a spus ca este o bataie de joc aceasta discriminare de ingradire a dreptului de proprietate si sa nu-i acord atentie ce a fost intre proprietari in 1949 nu e treaba proprietarului de acum.Multumesc anticipat.
Dreptul de trecere
iedulet
Am cumparat de la un cetatean un imobil , situat intr-o curte comuna.Ne-am inteles verbalcu privire la accesul auto in curte.Din intrarea in curte am cumparat ... (vezi toată discuția)
Mutare servitute
Aida2016
Vecinul ,proprietarul fondului aservit,a montat la intrarea pe seevitute o poarta actionata automat si cu interfon.Ne-a dat chei,iar pentru a iesi cu masina a ... (vezi toată discuția)