avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare contravaloare timbru de mediu achitată
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare contravaloare timbru de mediu achitată

Bună ziua,

În oct.2016 am înmatriculat un autoturism cumpărat din RO (prima înmatriculare fiind în 2006). Evident, pentru a-mi înmatricula autoturismul am plătit taxa de mediu.

M-am hotărât să încerc să-mi recuperez taxa plătită, însă am unele nelămuriri:
1) având în vedere faptul că decizia privind stabilirea sumei reprezentând taxa de mediu a fost emisă de AJFP în baza OUG 9/2013, care acum este abrogată, care este temeiul legal ce trebuie invocat în instanţa pentru anularea acestui act administrativ?
2) Recuperarea taxei se poate realiza doar pentru autoturismele care au fost importate din afara țării dintr-un stat al UE? A mea a fost cumpărată din RO şi avea deja nr de RO.
3) Care este taxa de timbru judiciar ce trebuie achitată? Dacă mă raportez la art.34 din OUG 80/2013 şi acţiunea mea va conţine mai multe capete de cerere (anularea actului administrativ, plata/recuperarea sumei reprezentând timbru de mediu achitată, indexată cu rata inflaţiei, cheltuieli de judecată) trebuie să cumulez taxele de timbru judiciar prevăzute la art.3 şi art.16 din aceeaşi ordonanţă?

Dacă mai puteţi completa şi cu alte sfaturi ...

Vă mulţumesc,

Alte discuții în legătură

Taxa auto- cerere restituire taxa de mediu 2013 dumitrescugeorgiana dumitrescugeorgiana Buna, Am inteles ca trebuie inaintata catre ANAF o cere de mana, are cineva idee ce trebuie sa contina? Ma poate ajuta careva cu un model? Va ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat dupa finalizare contract leasing (oug 9/2013 art.4 pct.c) pasatmadalina pasatmadalina Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2008 bogdan1485 bogdan1485 Buna seara. Am platit taxa auto pentru un autoturism achizitionat din Germania in data de 12.02,2008. Se mai poate recupera aceasta taxa? (vezi toată discuția)