avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme radiere masina mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme radiere masina mostenita

Buna ziua,
v-as ruga sa ma sfatuiti in urmatorul caz. Tatal meu, decedat in 2016, a vandut masina (o Dacie 1300 din 1979, aflata in stadiul de rabla) unui vecin, in 2005. Vecinul a dat rambla unei alte persoane. Fara acte, fara transcriere, nimic. Din actele masini am diverse chitante, precum si o fotocopie dupa certificatul de inmatriculare. Mi s-a sugerat ca ar trebui sa fac succesiunea insa : 1) Succesiunea trebuie facuta pe toata masa succesorala (ceea ce nu imi permit in acest moment) 2) Cum pot deveni eu proprietara a unui bun pe care nu l-am mai vazut din 2005? Si pe care nu am acte? 3) Evident, masina ca atare nu ma intereseaza, singura mea dorinta este sa scap de impozitul pe ea.
Prin urmare, ce optiuni am? Precizez ca acasa nu am primit niciodata nimic (amenzi etc).

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara masina silviub1234 silviub1234 Buna ziua. In urma cu mai multi ani, tatal meu a avut o Dacie. Acum el a decedat, Masina e de negasit, am insa numerele de inmatriculare gasite in casa. Imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it 1n 1985 sotul meu a luat de la fratele lui cu chitanta de mina si 3 martori un trabant adus din rdg ptr handicapati .nu se putea instraina.in 1995 sotul ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune Popesku Popesku Buna seara. As avea nevoie de sprijin in urmatoarea problema : - în urma cu 10 ani tata a decedat iar până azi nu s-a facut succesiunea. Ca bunuri comune ... (vezi toată discuția)