avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

1n 1985 sotul meu a luat de la fratele lui cu chitanta de mina si 3 martori un trabant adus din rdg ptr handicapati .nu se putea instraina.in 1995 sotul decedeaza iar cumnatul meu decedeaza si el in 1998 la succesiune singurul lui baiat nu a bagat si trabantul la masa succesorala. in 1999 emigreaza cu familia in canada nu mai stiu nimic de el iar eu am ramas cu trabantul pe cap sa platesc taxele aferente din o pensie de 648 ron .ce ma sfatuiti sa fac sa pot scapa de el?
cea mai usoara cale am crezut ca o sa fie radiata din oficiu .va rog sfatuiti ma
cu mult respect
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:35, 15 Noiembrie 2010
Mă gândesc că nu mai e nici în stare de funcționare. Mergeți la un birou notarial și faceți o declarație în care să spuneți că soțul este proprietarul, acesta a decedat dumneavoastră nu mai folosiți mașina, aceasta nu este în stare de funcționare, este depozitată în curte la dumneavoastră și nu e pe domeniul public, etc. Apoi mergeți cu declarația la primărie la serviciul de impozite și taxe. Ar trebui să vă radieze de la impozit în baza declarației.
Se intelege que trabanul este a numele cumnatului dar nu e clar. Daca e asa, cer o imputernicire pe cei din Canada, cu acta de includere in sucesiunea. Sau, in caz contrar, faci sucesiunea a sotului tau cu chitanta de mana. Incearca dupa aia sa o vinzi prin program Rabla. Eu am un prieten din Spania care vrea uno fara matricularea sa o aduca in Spania ca object decorativ. Trimite ma un e mail cu nr de tlfon.
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
actele masinii sint pe numele cumnatului meu iar taxele sint platite la zi cit despre legatura cu succesorii nici o speranta sint disperata
buna ziua.
daca masina figureaza pe numele cumnatului, dansul tb. sa plateasca impozitele aferente, iar nu dvs.
nu inteleg de ce platiti impozite pt. aceasta masina ??
daca doreati sa vi se recunoasca dreptul de proprietate in privinta masinii :
1. puteati cere in instanta actiune in constatarea dreptului de proprietate pt. sotul dvs.
2. ulterior o intabulati pe numele dvs., urmare a dezbaterii succesiunii si includerea in masa succesorala a acestui automobil .
3. o puteti instraina - insa nu stiu daca puteti obtine macar o suma modesta pe aceasta masina.

sau asa cum vi s-a recomandat deja, puteti incerca sa o includeti in succesiune si ulterior o inregistrati pe numele dvs. la finante si apoi o instrainati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ciudata momocea momocea o sa detaliez antecedentele succesiunii in fapt parintii au 3 copii impreuna 2 baieti si o fata,toti majori decedeaza tatal,se dezbate succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcelsimion marcelsimion Prezentare speta - Apartamentul parintilor mei,in anul 1998 data decedeaza,in urma raman mama,sora mea casatorita mea fara copii si eu casatorit fara copii, ... (vezi toată discuția)
Succesiune: colaterali privilegiati marcelsimion marcelsimion In data de 1.02.ac sora mea decedeaza,cumnatul meu in viata refuza(se exchiveaza,se imbolnaveste,etc) sa discutam despre sucesiunea ce ar fi trebui facuta. AM ... (vezi toată discuția)