avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Prezentare speta -
Apartamentul parintilor mei,in anul 1998 data decedeaza,in urma raman mama,sora mea casatorita mea fara copii si eu casatorit fara copii, facem sucesiune si ne traim viata inainte :D .
In anul 2006 decedeaza mama :(( , in viata sora casatorita fara copii si eu casatorit fara copii,facem succesiune si ne traim viata inainte :(( .
In data 01.02.2010 decedeaza sora mea,in viata cumnatul meu vaduv fara copii si eu casatorit fara copii si ne traim viata inainte :(( nu sa mai facut succesiune .
In data 22.06.2010 decedeaza,aflu de la vecini lui ca ar fi facut un testament varului in viata din partea mamei lui.
Intrebari:
1. Cum obtin o copie a testamentului .
2. Ce drept are varul cumnatului meu la apartamentul parintilor mei.
cu deosebit respect marcelsimion
Cel mai recent răspuns: marcelsimion , utilizator 17:31, 29 Iunie 2010
are dreptul la cota ce i revine sorei dvs..dar din aia daca vine in concurs cu dvs primeste doar jumatate, adica un sfert din apartament.. despre testament, daca e olograf nu avem ce sa va spunem.. momentan tot ce va pot spune este faptul ca este de preferat sa faceti succesiune dupa sora dvs si dupa cumnat sa vedeti daca veniti sau nu cu cineva in concurs.. daca nu vine nimeni la masa succesorala, e perfect, ramaneti singurul mostenitor
De acord cu dl. avocat Petre.
Deschide succesiunea de pe urma defunctei tale surori.Ar trebuii sa soliciti si inventarierea bunurilor mobile.
Daca ai nevoie iti recomand un notar ieftin si serios.
Sigur chiar as avea nevoie de un notar .
Daca nu cer prea mult crezi ca as obtine un sfat de la tine cu niste documente pe masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ! marcelsimion marcelsimion Prezentare de ,,SPETA,, La data de .............1991 sora mea impreuna cu al meu cumnat cumpara un apartament unde au locuit impreuna . La 01.02.2010 sora mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora AlexStoica AlexStoica Buna ziua. Sora mea a decedat in decembrie 2012. Era casatorita, fara copii. Inainte de casatorie, prin act de vanzare-cumparare , a obtinut un apartament de ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcelsimion marcelsimion TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA . Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)