avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT !

Prezentare de ,,SPETA,,
La data de .............1991 sora mea impreuna cu al meu cumnat cumpara un apartament unde au locuit impreuna . La 01.02.2010 sora mea decedeaza(usoare neintelegeri cu la meu cumnat pe motivul ,,legea succesorala,,nu ii este pe plac X- ) si nu se face succesiune . In data de 24.03.2010 merg la notar si fac o ,,DECLARATIE DE ACCEPTARE SUCCESIUNE,, .In data de 03.06.2010 solicit administratiei financiare istoric de rol pentru a sti ce drepturi avea sora mea la apartament ( lucrarea a fost ridicata de la administratia financiara pe data de 25.06.2010.
In data de 22.06.2010 cumnatul meu decedeaza :(( (grav bolnav,ciroza hepatica,sa nu credeti ca eu am .........multumesc.),apare varul din partea mamei lui (var primar) erijandu-se in mostenitor legal . Primesc un telefon din partea vecinilor si imi spun ca ,, al meu cumnat a facut varului testament ,, :O .
Eu personal stiu ca informatie despre existenta acestiu testament nu am vazut nimic concret dar incepe a solicita drepturile ca mostenitor legal de var.
Sora mea si al meu cumnat nu au avut copii, parinti sorami sunt decedati , parinti cumnatului meu sunt decedati,cumnatul meu nu a avut frati.
In viata sunt eu :( , in viata sunt 2 veri din partea mamei lui si 2-3 veri din partea tatalui cumnatului meu .
Intrebare
Cum pot intra in posesia unei copi a testamentului.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:32, 29 Iunie 2010
Draga Marcel ce-i al tau e pus deoparte!
Cand se va dezbate succesiunea va prezenta si testamentul notarului.
Tu ai face bine sa dezbati succesiunea de pe urma defunctei tale surori.
Succes!
buna ziua.
nu stiu daca pe cale notariala o sa va intelegeti, poate, indicat ar fi sa promovati direct o actiune in instanta.
testamentul se va prezenta acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marcelsimion marcelsimion Prezentare speta - Apartamentul parintilor mei,in anul 1998 data decedeaza,in urma raman mama,sora mea casatorita mea fara copii si eu casatorit fara copii, ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune si locuire in imobil fara succesiune GeorgeCristian36 GeorgeCristian36 Buna seara, in urma cu ceva timp mai exact 4-5 ani fratele mamei a decedat insa nu a apucat sa faca un testament al locuintei fiind vorba de o garsoniera, in ... (vezi toată discuția)
Pot sa contest un testament in calitate de frate mostenitor ? marcelsimion marcelsimion Sarutmana,Bunaziua Speta : Sora decedeaza ,cumnartul meu nu dezbate succesiunea in urma defunctei. Cumnatul meu(vaduv grav bolnav ),face…….lasa ... (vezi toată discuția)