avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune: colaterali privilegiati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune: colaterali privilegiati

In data de 1.02.ac sora mea decedeaza,cumnatul meu in viata refuza(se exchiveaza,se imbolnaveste,etc) sa discutam despre sucesiunea ce ar fi trebui facuta. AM fost la notar si am facut ,,DECLARATIE ,, catre camera notarilor de existenta fratelui mostenitor,accept pur si simplu,in mod expres si in termen legal succesiunea defunctei mele surori numele....................... decedata in data de 01.20.ac fosta cu ultim domiciliu in Loc....................str.....................nr ...sector
avand CNP............................solicitand inregistrarea in Registrul National de Optiuni Succesorale (RNOS) .
Am solicitat de admin.de sector un istoric de rol si o copie la contractul de proprietate,care demonstreaza ca aceasta proprietate este un bun comun cu drepturi egala de 50%-50%(asa cum banuiam in urma primirii de la parintiilor mei cenu mai sunt in viata o suma de bani undeva prin 1991.
INTREBARE !!!
Poate deschide succesiune sotul in viata fara sa fiu instiintat presupunand ca este rau intentionat sau ceva aranjamente necurate,sa nu fiu instiintat la adresa de domiciliu,sa ma trezesc ca ma citeaza(invita)prin ziar pe la metrou....................etc
Ce alte documente ar mai necesare de facut,sau alte intampinari.
Va multumesc anticipat pentru minutele ce le-ati alocat pentru acest subiect.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
marcelsimion, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:14, 7 Iunie 2010
Ati facut foarte bine.
Acum, daca sotul se va duce la un notar, acesta va verifica inregistrarea deschiderii succesiunii in registrul de succesiuni si il va indrepta spre notarul unde ati dat dvs. declaratie de acceptare.
Daca nu se duce sau nu este de acord cu dezbaterea succesiunii la notar, pe cale amiabila, veti recurge la instanta.
Daca banuiti de pe acum ca asa va fi, puteti intenta dvs. actiune in instanta.
Recomandarea este sa dezbateti succesiunea ( in orice fel, la notar sau in instanta) in termen de 2 ani de la deschiderea succesiunii ( data decesului ) ca sa nu platiti impozit.
Condoleante in primul rand!Daca ai facut acceptarea succesiunii in termen, este ok!Poti deschide tu succesiunea daca el nu o face!El nu prea vad sa abiba vreun interes, cata vreme locuieste in casa!Cu privire la cote, fac urmatoarele precizari:daca imobilul este cumparat in timpul casatoriei, si este pe numele ambilor soti, atunci se imparte 50% din el, mai exact cota surorii decedate.Din cota de 50% tu ai o cota de1/2 el are o cota de 1/2.Banuiesc ca esti singurul frate!
aceasta declaratie pe care dvs ati dat-o se inregistreaza in registrul national de optiuni succesorale.
in cazul in care cumnatul dvs se va duce la un BNp sa dezbata succesiunea, din verificarile notarului va rezulta ca sotul supravietuitor nu este singurul mostenitor.
oricum ar trebui sa prezintre si 2 martori care sa declare sub sanctiunea savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa ca aceasta defuncta nu aa vut rude de pana la gradul al Iv lea inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat ... (vezi toată discuția)
inregistrearea unei optiuni succesorale esty esty Sotul a murit in luna aprilie si avem o casa in Romania ,noi nu locium in tara eu am mers la un notar aici in alta tara si am dat o declaratie de acceptare a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)