avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna! Ma numesc Mirela am 39 de ani.Tatal meu a murit in martie 2013 inecat in râu .corpul sau nu a fost gasit.era pensionar avea 61 de ani .Mama mea este casnica,ea nu a muncit,prin urmare nu are nici un venit.Cele sase luni de pensie de urmas mama mea nu a primit nimic,iar când sa dus sa depuna dosarul pentru pensie de urmas I sa spus ca nu are dreptul pina când nu implineste vârsta standard de pensionare.Mentionez ca mama este nascuta la 9/12/1956 iar casatoria parintilor mei a durat 37 de ani.Intrebarea mea este când poate depune mama dosarul pentru pensia de urmas? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihamiri , utilizator 12:31, 3 Aprilie 2017
Incepand cu 09.07.2017 poate depune dosarul de pensie de urmas ( copie BI, copie certificat nastere - al ei, copie certificat casatorie, copie certificat deces, copie decizie sau cupon al decedatului)
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil palsecam palsecam Sotia mea a decedat pe 6 februarie, curent. Avea o vechime in munca de 16 ani. Fiul meu, elev in clasa a XI-a, implineste saptamana viitoare 18 ani. Poate ... (vezi toată discuția)
Pensie VERONICA56 VERONICA56 Mama mea are pensie de agricultor in valoare de 160 ron si as vrea sa stiu daca poate lua si pensie de urmas dupa tatal meu .Se pot cumula cele doua pensii ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sally_daisy sally_daisy Buna ziua, Exista un termen limita pana la care sotul pensionar supravietuitor poate opta pentru pensia de urmas, in cazul in care aceasta este mai mare ... (vezi toată discuția)