avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal contraventie circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal contraventie circulatie

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:Am fost surprins de un echipaj rutier ruland cu o viteza cu 24 km/h peste limita legala. In procesul verbal s-au trecut 34 km/h peste limita legala(era zona de 60 dar politistul probabil a considerat ca e zona de 50 km/h). La momentul respectiv nu mi-am dat seama. Pot contesta acest proces verbal? Daca da pot obtine anularea sau macar incadrarea corecta+plata la 1/2 conform noii incadrari+obtinerea banilor cheltuiti cu judecata. Mentionez ca am domiciliul in judetul unde a fost emis procesul verbal dar am resedinta in alt judet si ma costa cel putin drumul pana la judecatorie. De asemenea 48 ore expira maine.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
Silviu_r, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorrian , utilizator 10:44, 9 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Platiti acum jumatate din minimul amenziii, asa cum a fost incadrata. Plingerea contraventionala o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, in 2 exemplare, la judecatoria mentionata in PV. Scrieti in plingere ca proba o faceti cu inscrisuri si anexati in cite 2 exemplare, fotografii din care sa reiasa ca este limita de viteza este de 60. Cereti in plingere anularea PV de contraventie si restituirea platii facute pe motiv ca fapta care este trecuta in PV nu este in concordanta cu realitatea. In fapt limita de viteza pe acel sector de drum este de 60 km/h si este dovedit de inscrisurile anexate.
Dacă reușești să aduce dovezi ca acel pe acel sector de drum limita este de 60 km poti obtine anularea procesului verbal pentru încadrare greșită a faptei , să aduci cât mai multe dovezi ... le prezinti odata cu plangerea ...dupa aceea e mai greu dar nu imposibil ...nu-i lasa ca merita e dreptul tau ...vezi la tot pasul agenți care nu stiu săracii de ce sunt angajați în politie!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul faptei inscris gresit in pv radustraton radustraton Buna seara, In data de 11.07.2021 am fost surprins cu viteza de 114km/h pe un sector de drum cu limita de 60km/h din afara unei localitati ceea ce a dus la ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar icristi icristi Astazi 15.11.2009 am fost inregistrat de un aparat radar pe DN2, in afara localitatii Cotorca cu viteza de 136 km/h. Echipajul Radar se afla in mers, venind pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar ? Mandark Mandark Buna ziua , Astazi am aflat de acest site si am observat ca in general utilizatorii primesc \"ajutor legislativ\". Am si eu cateva nelamuriri in privinta unei ... (vezi toată discuția)