avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 193, alin. 1-2
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 193, alin. 1-2

Buna ziua, imi cer scuze anticipat daca nu am postat in sectiunea potrivita problema mea. As avea nevoie de ajutorul dvs.
Anult trecut am avut o altercatie cu un vecin din cauza ca acestuia nu-i placea ca parcam masina in dreptul gardului sau. Inainte de aceasta altercatie acet vecin mi-a transmis avertizari indirecte sa nu mai parchez acolo (distrugand-mi stergatoarele masinii). La un moment dat m-am intalnit cu acesta, cand am vrut sa parchez din nou masina acolo, el iesind la mine cu o surubelnita, foarte nervos, injurandu-ma si aruncand amenintari. Dupa un schimb de replici si cerandu-i in mod repetat sa lase surubelnita jos si sa n-o mai "fluture" prin fata mea, i-am dat peste mana in care tinea obiectul dupa care el s-a napustit asupra mea. Din instinct, l-am aruncat pe asfalt, acesta lovindu-se la cap in zona fruntii. Tot el a chemat politia, l-au dus la IML unde i s-a eliberat o adeverinta de 3-4 zile de ingrijiri medicale. Astazi, dupa un an, primesc de la Judecatoria Sectorului 1 un plic unde dupa 2 pagini de termene si expresii pe care nu le cunosc scrie asa:
In temeiul art. 346 alin. 1 c. Proc.pen. constata legalitatea sesizarii instantei......prin care s-a propus trimiterea in judecata, in stare de Arest preventiv, a inculpatului, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, fapta prevazuta si pedepsita de art. 193.alin.1 si 2
Mentionez ca am dat de doua ori declaratii la sectia de politie, in prima zi (ca martor) si peste cateva luni (ca suspect). Am fost chemat si a treia oara (ca inculpat cred). In tot acest timp eu nu m-am interesat de aceasta chestiune, crezand ca cei de la sectia de politie vor face o ancheta interna unde sa fim chemati amandoi, pusi fata in fata, analizand probele, etc pentru a se da un verdict de catre acestia.
Vecinul meu si-a gasit un martor, care a fost angajatul lui, cat de legal este asta?

Va rog sa ma ajutati, nu stiu ce sa fac acum, am actionat in autoaparare, dar se pare ca in Romania inca functioneaza ideea de "ai barba, esti mai tanar..esti vinovat pentru ca celalalt are 45-50 ani..om in toata firea"

Multumesc mult celor care imi vor da sfaturi.
Imi cer scuze ca s-a postat de 2 ori. Probabil a fost din cauza conexiunii. Rog un moderator sa stearga unul din ele. Multumesc
Nu ati fost citat pana acum? Din ce spuneti, inteleg ca s-a finalizat prodedura de camera preliminara care are ca obiect verificarea după trimiterea în judecată a competenţei şi legalitatii sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, recent m-am mutat la casa. din pacate nu pot parca ... CatalinM1989 CatalinM1989 Buna seara, Recent m-am mutat la casa. Din pacate nu pot parca masina in curte din cauza vecinilor ( toate masinile sunt parcate pe dreapta, iar casa mea ... (vezi toată discuția)
Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)