avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere ctr. Inchiriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere ctr. Inchiriere in cartea funciara

Ce documente imi trebuie ca sa inscriu un contract de inchiriere in cartes funciara?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:53, 3 Aprilie 2017
Noul cod civil art. 902 alin. 2 pct 6 reglementeaza posibilitatea notarii locatiunii si cesiunii de venituri.
Inscrierea in cartea funciara a locatiunii nu este o obligatie ,ci un drept de care este bine ca partile sa profite si sa il exercite in interesul reciproc
Notarea contractului de locatiune la ocpi face opozabil tertilor situatia de detentor precar si titular al posesiei si cel mai important, va apara oarecum sederea in imobil de o eventuala instrainare sau executare a proprietarului imobilului
Notarea contractului de locatiune la ocpi se poate realiza de catre orice parte interesata,in baza unui exemplar dupa contractul de locatiune
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de locaþiune. Înscriere în cartea funciarã zaganescu zaganescu Buna seara, Legea nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil a abrogat art. 21 din Legea nr. 7/1996 privind cadastrul ... (vezi toată discuția)
De ce ar vrea un chirias sa inscrie in cartea funciara contractul de inchiriere? iuliana26 iuliana26 Recent chiriasul meu mi-a solicitat sa ii fac un act aditional la contractul de inchiriere prin care sa ii specific numarul cadastral al spatiului inchiriat si ... (vezi toată discuția)
Opozabilitatea contractului de locatiune. data certa zaganescu zaganescu In conformitate cu prevederile NCC art. 1811 lit. b) [i]\"Dacã bunul dat în locaţiune este înstrãinat, dreptul locatarului este opozabil ... (vezi toată discuția)