avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame incerc si eu
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

incerc si eu

Intr-un sfarsit de ciresar,
cuprins fiind de-un har divin,
plecase inspre tribunal
sa scape-n veci de al sau chin.

De nedreptate istovit
(avea in ochii sai speranta)
pe usa insa a citit:
Dreptatea este in vacanta!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 23:07, 21 Septembrie 2009
Ei , Zoritong , nu-i o problema
Ca te descurci destul de bine
Desi , mai scrii pe langa tema,
Esti mult mai inspirat la rime.
:D

Are talent si stelarman
Si se descurca..literar
Cand nu e electrician
S-ar zice ca e-un carturar.

B-)
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
=D>
:))B-)

Azi, cu uimire, am aflat, ca-n forum a intrat
X Zet, epigramist şi literat,
ªi spre durerea tuturor,
În timpul liber...e preocupat
A priza/cabla ce este-ngropat
Sper ca nu te-ai suparat ca prima "DAT" cu subiectul -nsurat?

:D:">Tot astfel o bună epigramă are două părţi. Una care aţâţă curiozitatea, descriind, în culori vii, un subiect oarecare, alta, care, printr-un vers neaşteptat, dă soluţia acestui fel de problemă. Prima parte ţine locul monumentului, a doua a inscripţiei. Această comparaţie dezvăluie tot mecanismul epigramei. Iată pentru ce, în epigramele reuşite, autorul se fereşte de a încărca cu expresii violente începutul lor, ci debutează, în mod perfid, cu elogii, pentru a provoca, la sfârşit, surpriza, prin concluzia neaşteptată şi înţepătoare.

:luck::magic:
zoritong a scris:

=D>
:))B-)

Azi, cu uimire, am aflat, ca-n forum a intrat
X Zet, epigramist şi literat,
ªi spre durerea tuturor,
În timpul liber...e preocupat
A priza/cabla ce este-ngropat
Sper ca nu te-ai suparat ca prima "DAT" cu subiectul -nsurat?

:D:">Tot astfel o bună epigramă are două părţi. Una care aţâţă curiozitatea, descriind, în culori vii, un subiect oarecare, alta, care, printr-un vers neaşteptat, dă soluţia acestui fel de problemă. Prima parte ţine locul monumentului, a doua a inscripţiei. Această comparaţie dezvăluie tot mecanismul epigramei. Iată pentru ce, în epigramele reuşite, autorul se fereşte de a încărca cu expresii violente începutul lor, ci debutează, în mod perfid, cu elogii, pentru a provoca, la sfârşit, surpriza, prin concluzia neaşteptată şi înţepătoare.

:luck::magic:

zoritong!,cu uimire ma inclin
tot ce-ai spus e atat de-adevarat
de superb su de divin
e atat de ....Cincinat???

deobicei se pun ghilimele si se citeaza sursa atunci cand citezi!!
ptr conformitate era vorba de cincinat pavelescu
Interventie moderator:

Stimati colegi,
Revin la o interventie anterioara:
Va rog sa nu mai postati citate decat atunci cand este absolut necesar si alegeti din citat numai catrenul sau versul care v-a inspirat.
Si la "Epigrame" trebuie respectat Regulamentul. Si asa suntem tratati preferential, dandu-ni-se voie sa postam mesaje succesive.
Vrem sa vedem creatia dvs.! Ce au scris ceilalti colegi am citit deja.
Va multumesc pentru intelegere si... multa inspiratie!

Alte discuții în legătură

@stelarman ContSters109653 ContSters109653 Dor si drag A fost odata, ca-n povesti, a fost ca niciodata... din rude mari, imparatesti, o prea-'ncrezuta fata. Si era una la parinti, ...credea in ... (vezi toată discuția)
Observatii critice Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Cu toate ca sunt cu totul lipsit de talent iar umilele mele catrene ies chinuit, sau poate tocmai de aceea - deoarece recunoscand ca sunt fara talent nu mi se ... (vezi toată discuția)
Tuturor... pe rand stelarman stelarman Motto Imi urmez din nou chemarea Ma intorc iar la Cuvant Astfel ca aveti onoarea Sa va pun pe toti la punct. d-lui T.Valeriu cu respect E ... (vezi toată discuția)