Am achizitionat un apartament anul trecut prin programul prima casa . Toate actele solicitate de banca au fost in regula si totul a mers repede. Dupa achizitie am inceput sa_mi pun unele intrebari. Imobilul este D, P, 2+M ca si in autorizatia de constructie doar ca demisolul este prevazut ca parcare in autorizatie dar este locuit. Apartamentul meu este la parter si m_am gandit ca nu are ce sa ma afecteze. De curand am gasit pe internet ca o asociatie a facut o plangere pt nerespectarea autorizatiei (nr locuri de parcare, demisol schimbat in locuibil) si ca este inceput un proces prin care se cere aducerea imobilului in normele autorizatiei. Ce ar putea sa se intample in cel mai rau caz? Precizez ca imobilul este finalizat si vandut complet in 2012 iar eu am cumparat de la o persoana fizica care a cumparat in 2012 de la dezvoltator. Pot ramane fara apartament si cu rate la banca?
Nu prea ma linisteste raspunsul "nu prea cred". Adica mai am 30 de ani de platit rate. Procesul acela ma nelinisteste. Adica e posibil sa se ajunga spre ex sa se dea ordin de demolare si sa ma trezesc in drum si cu credit la banca?
Am citi acum raspunsul directiei control al politiei locale catre respectiva asociatie care a facut plangere si scrie la nereguli: schimbarea destinatiei demisolului, anularea rampei de acces la demisol si oprirea accesului catre cele 3 locuri de parcare din spatele imobilului. Precizez ca terenul din spatele imobilului a fost vandut de dezvoltator catre proprietarul unui apartament de la demisol deci terenul ala nu mai reprezinta locuri de parcare iar locul meu de parcare cumparat cu acte este de fapt ce trebuia sa fie rampa de coborare la demisol pt parcari. In acelasi raspuns scria ca s_au sesizat organele de urmarire penala pentru pedepsirea celor ce se fac vinovati precum si desfiintarea lucrarilor nelegal executate.
Deci teoretic cei de la demisol sunt cu problema si cel cu terenul in proprietate unde trebuiau sa fie locuri de parcare nu? Si bineinteles locul meu de parcare pe care am dat 3000 euro si maxim ar trebui sa_l pierd si sa devina rampa de coborare la parcarea de la demisol in caz ca ii da pe aia afara si se transforma in parcare. Apartamentul meu fiind la parter si pt care o sa platesc 30 de ani cate 1300 lei/luna nu face obiectul plangeri si nu as avea de suferit din prisma asta nici in cel mainegru scenariu nu? Sa ma linistesc si eu. Va multumesc mult pt raspunsuri!