avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament prima casa in imobil care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament prima casa in imobil care nu respecta autorizatia de constructie

Am achizitionat un apartament anul trecut prin programul prima casa . Toate actele solicitate de banca au fost in regula si totul a mers repede. Dupa achizitie am inceput sa_mi pun unele intrebari. Imobilul este D, P, 2+M ca si in autorizatia de constructie doar ca demisolul este prevazut ca parcare in autorizatie dar este locuit. Apartamentul meu este la parter si m_am gandit ca nu are ce sa ma afecteze. De curand am gasit pe internet ca o asociatie a facut o plangere pt nerespectarea autorizatiei (nr locuri de parcare, demisol schimbat in locuibil) si ca este inceput un proces prin care se cere aducerea imobilului in normele autorizatiei. Ce ar putea sa se intample in cel mai rau caz? Precizez ca imobilul este finalizat si vandut complet in 2012 iar eu am cumparat de la o persoana fizica care a cumparat in 2012 de la dezvoltator. Pot ramane fara apartament si cu rate la banca?
O informatie: este un proces pe numele constructorului pt ca nu a respectat autorizatia de constructie in care se cere aducerea constructiei in normele autorizatiei de constructie....ce inseamna asta?daca nu a respectat nici suprafete regim inaltime retrageri si alte norme?
Stimate domn, nu va putem linisti aici, avand o micuta descriere a situatiei de fapt si a celei legale, fara sa vedem si noi actele alea, daca exista ceva documente de santier, dispozitii etc. Mergeti la un avocat cu actele pe acre le aveti dv. sau interveniti in dosar sa verificati ce e acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema rampa handicap alex2150 alex2150 buna ziua , am cumparat un apartament acum 6luni la parter , la el era facuta o rampa facuta pt o pers cu handocap care locuia acolo, as vrea sa daram rampa ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea autorizatiei de constructie de catre dezvoltator Vlad Tofan Vlad Tofan Buna ziua. Spuneti-mi va rog: Daca dezvoltatorul blocului in care mi-am cumparat un apartament nu respecta autorizatia de constructie: 1) Subsolul si ... (vezi toată discuția)
Grad handicap 1 - acces scara de bloc Cyo Cyo Buna ziua , Din 03.11.2011 sunt incadrat cu gradul 1 ( unu ) de handicap . Am solicitat Asociatiei de proprietari sa construiasca o rampa de acces pentru a ... (vezi toată discuția)