avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probe

Prin cererea de chiar în judecata am solicitat proba cu inscrisuri, martori și interogatoriul. Atât fără a nominaliza martorul și fără a motiva necesitatea interogatoriului. În intampinare pârâtul a solicitat decăderea din aceste probe fiindcă nu am indicat martorul și motiv pt interogatoriu. Prin raspunsul la intampinare pot indica numele martorului și motivul pt interogatoriu? Sau ce pot face? Nu s -a stabilit primul termen dd judecata. Dar instanta nu TB sa mi ceara regularizarea cererii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 19:03, 3 Aprilie 2017
Buna ziua,
In mod normal, daca erau probleme, instanta cerea regularizarea.
Nu cred ca e cazul sa va speriati.
Teza probatorie a interogatoriului e bine sa-l indicati pentru ca oricum, la momentul dezbaterii in instanta supra probelor, veti fi intrebata fie de instanta fie de avocatul partii adverse.
Cu privire la martor e bine sa indicati datele lui.
Mulțumesc. Dar concret nu mi-ați răspuns la intrebare. Pot sa fac de ex o cerere de motivare a probatoriului pana la fixarea primului termen? Și în aceasta cere sa indic numele martorului și sa motivez necesitatea probatoriului? Sau sa aștept pana la primul termen de judecata ? Dar pârâtul a cerut în întâmpinarea decăderea pt ca nu am menționat numele martorului.. pur și simplu din graba și supraaglomerare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare interogatoriu parat radu16 radu16 buna seara ,,,cum trebuie sa solicit instantei ,chemarea la interogatoriu ,pentru un parat ? inmanez judecatorului solicitarea scrisa pentru ... (vezi toată discuția)
Decaderea din dreptul de a administra interogatoriul ContSters22096 ContSters22096 la primul termen de judecata dupa depunerea intampinarii, partile in litigiu propun probe pe care nu le-au propus prin cererea de chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Decadere din proba (martori si inscrisuri) smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat in prima cauza pe noul Cpc. Recunosc ca nu sunt familiarizat cu noua procedura. Cauza e litigiu de munca. Problema: reclamantul ... (vezi toată discuția)