avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicate acte de deces
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicate acte de deces

ruda de gradul 1 decedata acum 5 ani, am nevoie de certificatul de deces pt succesiuni. actualul este la o ruda care refuza sa mi-l dea. de unde pot scoate un duplicat?
Cel mai recent răspuns: ghindaf , utilizator 21:19, 4 Aprilie 2017
Duplicatul se elibereaza de la primaria de la locul inregistrarii decesului - serviciul de stare civila (locul inregistrarii este acela unde s-a produs decesul). Aveti nevoie de documente cu care sa faceti dovada gradului de rudenie, precum si de informatii legate de data producerii decesului.
Sau notarul poate solicita un extras uz oficial dupa actul de deces. Important este sa furnizati notarului datele. Oricum la succesiune trebuie chemati mostenitorii. Daca acestia refuza va adresati instantei, unde sunt obligati a prezenta certificatul de deces.
Avand in vedere ca este fratele meu cel decedat, cum as putea dovedii gradul de rudenie intre mine si el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez gradul de rudenie în lipsa documentelor decedatului? MariusAM MariusAM Bună ziua, Unchiul meu a decedat în urmă cu o lună. După eveniment, îngrijitorul care îl ajuta în casă a luat toate documentele lui persoanale, ... (vezi toată discuția)
Succesiune, nu am actele imobilului din masa succesorala danielstroe danielstroe Buna ziua, Am un var primar care a murit in 2009. Eu sunt singurul mostenitor al lui, a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat.... Vreau sa dezbat ... (vezi toată discuția)