Unchiul meu a decedat în urmă cu o lună. După eveniment, îngrijitorul care îl ajuta în casă a luat toate documentele lui persoanale, precum și certificatul de deces (nu știu cum, pentru că acesta nu face parte din familie). Actualmente acesta locuiește abuziv în casa decedatului.
Eu sunt ultimul moștenitor al defunctului, însă în lipsa documentelor precum certificatul de naștere, nu sunt sigur cum îmi pot demonstra gradul de rudenie pentru a putea obține un duplicat după certificatul de deces. Momentan am doar o copie veche după buletin.
Pe scurt: cum pot demonstra gradul meu de rudenie în lipsa oricărui document al decedatului?
Puteți lua duplicate justificându-vă interesul Mergeți mai întâi la notar și dațo o declarație de acceptare a succeiunii. Chiar dacă nu dețineți o copie de pe certificatul de deces, notarul poate obține un extras pentru uz oficial de pe certificatt. Apoi, cred că ați putea chiar să cereți deschiderea succesiunii, pe parcursul procedurii urmând a face demersurile necesare pentru obținerea de duplicate de pe actele de stare civilă.