avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Cum se poate obtine certificat de calitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Cum se poate obtine certificat de calitate de mostenitor ...

Buna ziua
Cum se poate obtine certificat de calitate de mostenitor dupa varul tatalui meu in lipsa altor mostenitori?

Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:35, 25 Septembrie 2024
Mergeti la notar cu o copie certifcat de deces si alte acte care dovedeste legatura de rudenie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. NU puteti fi mostenitor al varului tatalui dvs. , sunteti ruda de gradul 5 , iar mostenirile merg pana la gradul 4 . Tatal dvs. - in schimb - poate , domnia-sa este de gradul 4 . Daca si tatal a decedat , si s-a stins inaintea varului sau , succesiunea este vacanta si intra in patrimoniul unitatii administrativ-teritoriale ( Primaria ) . In ipoteza ca tatal a decedat ( daca e decedat ) dupa var , alta e situatia … Mergeti la un notar cu documentele care dovedesc rudenia cu defunctul , va va spune ce si cum …

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Singura, fara rude maria1956 maria1956 ce se intampla cu bunurile unei persoane decedate care nu are frati, parinti ci doar veri primaride tata iar din partea mamei verisoare ale mamei ei. (vezi toată discuția)
Buna ziua - succesiune dupa 8 ani, drepturi copil nerecunoscut ContSters334938 ContSters334938 Ma numesc Dorin si as dori sa stiu daca exista vreo limita de cerere a succesiunii,a unor potentiali mostenitori .Adica,daca nu a cerut vreo ruda a sotului ... (vezi toată discuția)