avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca- negociere esuata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca- negociere esuata

In institutia noastra negocierea contractului colectiv de munca se face intre directorul general si reprezentantii oamenilor muncii ( 3 persoane). In momentul prelungirii acestuia, negocierile nu s-au finalizat cu succes, motiv pentru care 2 dintre reprezentantii oamenilor muncii au refuzat semnarea acestuia.
Intrebare: este legal ca prelungirea acestui contract colectiv de munca sa fie depusa la ITM fara aceste semnaturi?
Cel mai recent răspuns: adrianaispas , utilizator 22:49, 28 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr.62/2011
art. 146
(1) Contractele colective de muncă nu vor fi înregistrate dacă:

a) părţile nu au depus dosarul în conformitate cu prevederile art. 143 alin. (2);
b) nu sunt semnate de către organizaţii sindicale care reprezintă mai mult de jumătate din totalul angajaţilor din sectorul sau grupul de unităţi pentru care s-a negociat contractul;
c) reprezentantul oricărei părţi care a participat la negocieri nu a fost de acord cu oricare dintre clauzele contractului şi acest fapt a fost consemnat în procesul-verbal de negociere.

(2) La nivel de unitate, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat fără semnătura tuturor părţilor numai în cazul în care partea semnatară care reprezintă angajaţii acoperă mai mult de jumătate din totalul angajaţilor.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm adrianabresug adrianabresug am dus CCM la fortele de munca si nu mi l-au primit sub pretextul ca unitatea este nominalizata intr-un nivel de ramura sau grup de angajatori in perioada ... (vezi toată discuția)
Problema la inregistrare ccm Loredana Radu Loredana Radu Buna Ziua. Sunt reprezentant al salariatilor la o firma cu multi angajati. Dupa discutarea si aprobarea CCM conform noului Cod al Muncii, urma ca acesta sa fie ... (vezi toată discuția)
Negocierea ccm la nivel de unitate Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am inteles ca e obligatorie negocierea ccm daca firma are peste 21 de angajati,cum e in cazul nostru.Problema este ca nu stiu pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)