avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am deschis mostenirea de 3 ani dar n-am stabilit nimic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am deschis mostenirea de 3 ani dar n-am stabilit nimic

Dupa moartea tatei impreuna cu mama si sora mea am deschis mostenirea privind un apartament (in care locuiesc mama si sora) si un loc de veci.
Au trecut aproape 3 ani si nu s-a mai intamplat nimic, eu sunt plecat in afara la lucru si am aflat ca nimeni nu a facut nimic de atunci.
Ce sa intampla cu apartamentul in care locuiesc mama si sora, dar cu locul de veci - poate sa ni le ia altcineva? Avem niste rude dar nu s-a interesat nimeni.
Impozitele si taxa pe locul de veci sunt la zi.
Se poate inchide dosarul asa cum e?
Poate ramine totul neschimbat pina decedeaza mama, sa facem succesiunea atunci in doi, ca sa n-o mai deranjam pe mama, care e in varsta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:41, 4 Aprilie 2017
Buna ziua,
Ca sa se dezbata acea succesiune, probabil, notarul v-a pus in vedere sa intreprindeti niste actiuni (sa aduceti ceva adeverinte de la finante, acte de stare civila, acte de proprietate etc), actiuni neintreprinse.
Indicat este sa mergeti la notar si sa vedeti ce a facut cu acel dosar. Il tine inca deschis sau a dispus inchiderea pentru ca nu ati adus actele solicitate.
Nu, nu va poate lua nimeni casa si locul de veci.
Puteti sa asteptati sa dezbateti succesiunea dupa decesul mamei dar tot doua succesiuni se dezbat.
Platiti TOATE darile catre stat 9taxe si impozite) atat pentru apartament cat si pentru locul de veci si .. asteptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire acceptata certficate emise in urma cu 3 ani dar neridicate dosar inchis Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Dupa decesul tatei cei 3 mostenitori - mama, eu si sora - am acceptat mostenirea (apartamentul mamei si un loc de veci). Eu am plecat la lucru in ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)