avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire acceptata certficate emise in urma cu 3 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire acceptata certficate emise in urma cu 3 ani dar neridicate dosar inchis

Buna ziua.
Dupa decesul tatei cei 3 mostenitori - mama, eu si sora - am acceptat mostenirea (apartamentul mamei si un loc de veci). Eu am plecat la lucru in afara am lasat procura unui var sa ma reprezinte.
Au trecut 3 ani, varul s-a mutat, am pierdut legatura cu el iar procura nu mai e valabila. Am aflat intamplator ca certficatele de mostenitor puteau fi emise (nu existau discutii sau dezacorduri) dar nu s-a interesat nimeni de ele.
Neprezentandu-se nimeni timp de 3 ani notarul a inchis (suspendat?) dosarul cu precizarea ca dupa decesul mamei se va redeschide dosarul si se vor dezbate atunci cele 2 succesiuni (dupa tata si apoi dupa mama) si se vor emite atunci certficate de mostenitor noi in urma dezbaterii. Mostenitorii ramin aceiasi - eu si sora. Notarul ne-a avertizat sa platim toate impozitele si taxele la zi.
Intrebarea mea este
- daca mostenirea a fost accepatata dupa tata, e obligatoriu sa fie acceptata si dupa ce nu va mai fi mama? (adica ar putea atunci unul din noi sa renunte la ea in favoarea altcuiva?)
- partea din apartament mostenita de unul din noi (frate, sora) se considera bun comun dobandit in timpul casatoriei ? (si eu si sora mea suntem fiecare casatoriti
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:31, 20 Aprilie 2017
1. da
2. nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am deschis mostenirea de 3 ani dar n-am stabilit nimic Alo2016 Alo2016 Dupa moartea tatei impreuna cu mama si sora mea am deschis mostenirea privind un apartament (in care locuiesc mama si sora) si un loc de veci. Au trecut ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)