Buna ziua.
Dupa decesul tatei cei 3 mostenitori - mama, eu si sora - am acceptat mostenirea (apartamentul mamei si un loc de veci). Eu am plecat la lucru in afara am lasat procura unui var sa ma reprezinte.
Au trecut 3 ani, varul s-a mutat, am pierdut legatura cu el iar procura nu mai e valabila. Am aflat intamplator ca certficatele de mostenitor puteau fi emise (nu existau discutii sau dezacorduri) dar nu s-a interesat nimeni de ele.
Neprezentandu-se nimeni timp de 3 ani notarul a inchis (suspendat?) dosarul cu precizarea ca dupa decesul mamei se va redeschide dosarul si se vor dezbate atunci cele 2 succesiuni (dupa tata si apoi dupa mama) si se vor emite atunci certficate de mostenitor noi in urma dezbaterii. Mostenitorii ramin aceiasi - eu si sora. Notarul ne-a avertizat sa platim toate impozitele si taxele la zi.
Intrebarea mea este
- daca mostenirea a fost accepatata dupa tata, e obligatoriu sa fie acceptata si dupa ce nu va mai fi mama? (adica ar putea atunci unul din noi sa renunte la ea in favoarea altcuiva?)
- partea din apartament mostenita de unul din noi (frate, sora) se considera bun comun dobandit in timpul casatoriei ? (si eu si sora mea suntem fiecare casatoriti
Va multumesc.