Buna ziua. Sunt căsătorită cu un cetățean iranian și nu am copii minori menționez ca fostul meu sot nu mai este în România de 12 ani.Va rog să-mi spuneți cum pot sa divorțez și ce acte trebuie să prezint la dosar!!Va mulțumesc.
Puteti divorta ca urmare a separarii indelungate in fapt a sotilor, facand dovada acestei durate de timp.
In plus la dosar veti depune si certificatul de casatorie. Sotul va trebui citat la adresa lui de domiciliu sau daca nu o cunoasteti prin mica publicitate si la usa instantei, urmand a-i fi numit si un curator care sa ii reprezinte interesele.
Astfel, in baza art. 3 alin. 1 lit. a, oricare dintre soti poate introduce o cerere de divort daca pe teritoriul Romaniei se afla fie resedinta obisnuita actuala a sotilor; fie ultima resedinta obisnuita a sotilor, in masura in care unul dintre ei mai locuieste acolo; fie resedinta obisnuita a paratului; fie resedinta obisnuita a unuia dintre soti in caz de cerere comuna; fie in ultimul rand, introducerii cererii resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii .
Bună seara. Puteți divorța și în absenta soțului. Dvs ca reclamant aveți obligația sa va prezentați în instanta la termenele de judecata. TB sa aveți certificatul de căsătorie în original pt a putea investi instanta cu acțiunea de divorț.