avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia

Buna seara .Asi Dori sa stiu cum se procedeaza adoptia ? Sotul meu vrea sa imi adopteze copilul si sa il treaca pe numele lui. (Copilul find din prima casatorie purtand numele fostului sot).A si vrea sa stiu cum se procedeaza si cat timp Dureaza? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lary22 , utilizator 10:26, 5 Aprilie 2017
Tatal copilului e de acord ? Copilul cati ani are ? De cand timp sunteti casatorita cu actualul sot, adica de cand il creste pe copilul dvs ?
Cererea de incuviintare a adoptiei se depune la judecatoria de care aprtineti cu domiciliul.
Apelati la DGASPC, ca ei sa asista, va indruma..
[ link extern ]
Buna ziua si Multumesc pentru raspuns.Da tatal copiluli este deacord. Baiatul meu avea 2 ani jumate cand lam cunoscut pe Actualul meu sot acum baiatul are 11 ani.pana in prezent fostul sot nu era deacord acum find si el casatorit sotia lui asteptand un copil a spus ca este deacord. ( cu primul sot nu eram casatorita cu acte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca sotul meu actual sa treaca copilul meu pe numele lui? Lary22 Lary22 Buna .Intrebarea mea este daca sotul meu poate sa treaca copilu meu pe numele lui? Care sunt pasi de urmat daca se poate si cat dureaza?Eu am un baiat de 11 ... (vezi toată discuția)
Infiere minor lyly_ally lyly_ally buna ziua, alina mihai este numele meu, sunt mama unui copil minor de 7 ani, tatal biologic nu este trecut pe certificatul de nastere al copilul si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil la varsta de 18 ani (infiere) ContSters285710 ContSters285710 Buna ziua.Eu sunt recasatorita.Anul acesta copilul meu face 18 ani si vreau sa ii schimb numele,sa treaca pe numele sotului actual.Intrebarile mele sunt ... (vezi toată discuția)