avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun comun sau propriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun comun sau propriu?

Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. In prezent sunt la a doua casatorie. Sotul meu detine un teren cumparat inainte de casatorie, deci un bun propriu. In urma decesului mamei mele, am mostenit un apartament impreuna cu fratele meu, pe care l-am vandut. Intrebare: din suma primita in urma mostenirii, pot face vanzare-cumparare pe o parte din acest teren (5 ari) cu sotul meu? Acesta devine bunul meu propriu? Tot din suma mostenita, as vrea sa construiesc o casuta de vacanta pe acest teren, poate sa ramana impreuna cu terenul, mostenire copiilor mei din prima casatorie? Ambele reprezinta tot bunurile mele proprii? Mentionez ca si el are un copil din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: nea_marin , utilizator 11:31, 12 Aprilie 2017
Bună ziua. Vânzarea cumpărarea intre soti nu mai este interzisa, însă aveți grija la acte! ..
Va rog frumos sa-mi spuneti daca voi construi ceva pe acest teren, cu bani proveniti din mostenire, este bun comun sau propriu.
În principiu, dacă reiese clar că banii pt. cumpărarea terenului și pt. ridicarea construcției sunt cei proveniți din moștenire, acestea devin bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejare bunuri in caz de divort alex_orodel alex_orodel Buna ziua, Detin un teren dobandit impreuna cu sotul in acte (contract de vanzare-cumparare), in fapt este mostenire de familie dar s-a facut acest act pt o ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor Ynnutza Ynnutza Buna ziua, ma gasesc din nefericire in urmatoarea situatie: in urma cu 15 ani tatal meu a decedat, iar eu impreuna cu mama am obtinut un certificat de ... (vezi toată discuția)
Divort partaj teodu teodu Am cumparat cu sotul meu un teren notarul trecandu-ne pe amandoi cumparatori ai terenului dar mentionand ca banii cu care am cumparat sunt ai sotului meu ... (vezi toată discuția)