Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. In prezent sunt la a doua casatorie. Sotul meu detine un teren cumparat inainte de casatorie, deci un bun propriu. In urma decesului mamei mele, am mostenit un apartament impreuna cu fratele meu, pe care l-am vandut. Intrebare: din suma primita in urma mostenirii, pot face vanzare-cumparare pe o parte din acest teren (5 ari) cu sotul meu? Acesta devine bunul meu propriu? Tot din suma mostenita, as vrea sa construiesc o casuta de vacanta pe acest teren, poate sa ramana impreuna cu terenul, mostenire copiilor mei din prima casatorie? Ambele reprezinta tot bunurile mele proprii? Mentionez ca si el are un copil din prima casatorie.
În principiu, dacă reiese clar că banii pt. cumpărarea terenului și pt. ridicarea construcției sunt cei proveniți din moștenire, acestea devin bunuri proprii.
Divort partaj
teodu
Am cumparat cu sotul meu un teren notarul trecandu-ne pe amandoi cumparatori ai terenului dar mentionand ca banii cu care am cumparat sunt ai sotului meu ... (vezi toată discuția)