Buna ziua,
ma gasesc din nefericire in urmatoarea situatie: in urma cu 15 ani tatal meu a decedat, iar eu impreuna cu mama am obtinut un certificat de mostenitor pentru bunurile ramase. In luna august a.c. am pierdut-o si pe mama. Mentionez ca de la data obtinerii respectivului certificat de mostenitor m-am casatorit. As dori sa stiu daca prin obtinerea unui nou certificat de unic mostenitor, bunurile respective devin bunuri comune si sotului meu.
Va multumesc pentru raspuns, dar as mai avea o intrebare: in cazul in care vand imobilul mostenit si cu o parte din banii obtinuti din vanzare cumpar altul, acesta devine bun comun? Si cred ca mai am o intrebare: pot cumpara acel imobil doar pe numele meu?
Va multumesc anticipat pentru un nou raspuns!
Orice bun dobandit in timpul casatoriei este prezumat a fi bun comun, chiar daca il achizitionati doar pe numele dvs.Prezumtia se poate insa inlatura foarte usor.
Insa in contract se poate prinde o declaratie a sotului in sensul ca nu are pretentii asupra bunului el fiind dobandit din venituri proprii. Oricum suma provenita din vanzarea unui bun propriu isi va pastra acest caracter chiar daca va fi inglobata intr-un alt bun dobandit in timpul casatoriei.
Ori faceti o conventie de separare de bunuri, in prezent posibila pe noul cod civil.
Vanzare imobil
DanaAndrei
Buna ziua,
Daca unul dintre soti are mostenire o casa de la parinti (care au decedat in timpul casatoriei celor 2 soti) si doreste sa o vanda, poate sa o ... (vezi toată discuția)
Mostenire
mariaadelina
buna ziua.sunt casatorita si an timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele meu cu banii pe care i-am primit eu an urma succesiunii dupa tatal ... (vezi toată discuția)