avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale factura nestampilata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

factura nestampilata

Buna ziua!
Factura nestampilata este considerata acceptata in instanta pentru recuperarea unor creante? Precizez ca nu exista contract incheiat. Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: gerard2 , utilizator 11:51, 12 Martie 2011
Numai daca factura a fost trimisa printr-un mijloc de comunicare care asigura primirea confirmarea de primire (posta cu confirmare, fax)
Factura nestampilata nu este luata in considerare in instanta decat daca a fost trimisa prin recomandata cu confirmare de primire !
Nici faxul nu este luat in calcul fiindca nu se poate demonstra ca beneficiarul si-a insusit factura!
Stampila confirma angajarea raspunderii societatii fata de datoria respectiva!B-)
Dar daca in instanta ma folosesc si de registrul de iesire prin care arat ca mijlocul de transport folosit a iesit cu marfa consemnata i factura, nu-mi cresc sansele?
Multumesc pentru tot!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca veti formula o actiune conform OG 5/01 (somatie de plata) sau OUG 119/07, nu veti putea face dovada cu facturi nesemnate, chiar daca dovediti ca ati comunicat respectivele facturi debitorului, de altfel, singura modalitate care va permite sa dovediti ca ati comunicat chiar facturile este scrisoarea deschisa cu valoare declarata, cu confirmare de primire si nota de inventar. Exista si cazuri in care se admit asemenea cereri, chiar daca facturile nu sunt semnate de debitor, dar in general sunt rare si numai daca exista unele facturi semnate si unele nesemnate.
Daca veti formula o actiune pe dreptul comun atunci veti putea face dovada creantei si prin alte mijloace de proba, martori, interogatoriu, expertiza contabila, etc.
Multumesc tuturor si va doresc numai bine!

Alte discuții în legătură

Parere jurisprundenta og 119/2007 Flavius1984 Flavius1984 In cazul de fata am de inaintat o actiune pe og 119/2007, unde am in probatoriu contractul semnat intre parti, fisa clientului ( cu o parte din plati efectuate ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate dar recunoscute la plata... discover discover Pot cere emiterea unei somatii de plata unei societati care niciodata in 3 ani de cand colaboram nu mi-a stampilat facturile la primire [b]dar le-a platit ... (vezi toată discuția)
Conciliere directa raluflory raluflory :-/am nevoie de un model orientativ de conciliere directa.eu, ca si creditor trebuie sa convoc debitorul, mai inainte de chemarea in justitie, la o conciliere ... (vezi toată discuția)