avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi nestampilate dar recunoscute la plata...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi nestampilate dar recunoscute la plata...

Pot cere emiterea unei somatii de plata unei societati care niciodata in 3 ani de cand colaboram nu mi-a stampilat facturile la primire dar le-a platit iar acum -ultimile 6 luni-cand au ceva probleme si nu mai platesc vreau sa-i actionez in instanta.
Mentionez ca : am contract cu ei , am ceva acte justificative cum ca am prestat servicii pentru ei - cum ar fi scrisori de transport CMR - si am un proces verbal la o conciliere in care sunt recunoscute ca si scadente toate facturile nesemnate de ei si la care nu am nici CMR-uri - din pacate.
Pot formula astfel cererea de emitere a somatiei si sa anexez doar facturile nestampilate , ceva CMR-uri dar nu si pentru facturile mentionate in conciliere ,contractul , procesul verbal la conciliere semnat si de societatea debitoare in care sunt mentionate toate facturile scadente la data incheierii PV.
Ar fi bine sa mentionez instantei cum am scris si mai sus , ca aceste facturi nesemnate/nestampilate sunt ,de fapt ,recunoscute in concilierea care s-a incercat cu debitoarea ? Ce sanse credeti ca am ?

Va multumesc din nou ,
Cristi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:49, 13 Septembrie 2010
Poate nu am fost destul de coerent in mesajul anterior ....drept pentru care nu s-a incumetat nimeni sa-mi dea un raspuns .
Mai pe scurt , facturile nesemnate si nestampilate de catre debitoare DAR ,care sunt mentionate ca si scadente intr-un proces verbal de conciliere (cu debitoare , pe care l-a semnat) pot face obiectul unui proces ( sa cer emiterea unei somatii de plata ) ?

Cu multumiri....

Daca aveti contract sansele sunt mari.
Aveti contract, aveti pr verbal de conciliere in care debitorul recunoaste datoria, deci....aveti si sanse ; puteti formula cerere de chemare in judecata.
Instanta, daca gaseste cererea intemeiata o va admite si va da debitorului un termen in interiorul caruia sa procedeze la efectuarea platii.
Hotararea irevocabila, daca nu va fi executata de buna-voie, va putea fi pusa in executare silita prin executorul judecatoresc.
Va doresc succes!
Eu zic ca ati avea sanse in cazul unei somatii de plata.
Este o problema ca facturile nu sunt stampilate dar aveti sanse intrucat aveti si alte probe care se pot corobora.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi nesemnate si nestampilate Cristianna Cristianna Buna seara!Avem de recuperat 320 milioane lei vechi de la o firma.300 milioane pe o factura semnata si stampilata si cele 20 milioane pe 2 facturi,una de 3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Factura nestampilata venera-dorina venera-dorina Buna ziua! Factura nestampilata este considerata acceptata in instanta pentru recuperarea unor creante? Precizez ca nu exista contract incheiat. Multumesc ... (vezi toată discuția)