avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Facturi nesemnate si nestampilate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Facturi nesemnate si nestampilate

Buna seara!Avem de recuperat 320 milioane lei vechi de la o firma.300 milioane pe o factura semnata si stampilata si cele 20 milioane pe 2 facturi,una de 3 milioane si una de 7 milioane,dar nesemnate si nestampilate de debitoare, din neglijenta firmei noastre.Daca merg pe o.g.5/2001 am sanse sa recuperez intreaga suma sau nu?.Mentionez ca debitoarea este de rea credinta neplatind de peste 2 ani de zile.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 19:50, 11 Ianuarie 2010
Ar fi indicat mai intai sa le faceti o conocare de conciliere directa pt intreaga suma, fara sa mentionati daca au sau nu facturile sampilate. Ei se pot da de gol in raspuns, recunoscand eventual datoria dept pt care pt toata suma ii puteti actiona in temeiul art. 5/2001.
Ca sa aveti dovada faptului ca ei recunosc ca si datorie intreaga suma pe care dvs o pretindeti, trimiteti o adresa catre ei pentru confirmare de sold. Apoi urmeaza somatia de plata prin instanta de judecata dovada sumelor datorate facand-o atat cu facturile fie ele semnate sau nu si cu confirmarea de sold.
pe o.g 5 nu cred ca merge pentru ca aceasta creanta nu respecta cerinta ordinantei. O opinie gasesti si aici.
[ link extern ] .
Daca exista un contract poate merge pe oug 119/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura nestampilata venera-dorina venera-dorina Buna ziua! Factura nestampilata este considerata acceptata in instanta pentru recuperarea unor creante? Precizez ca nu exista contract incheiat. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Parere jurisprundenta og 119/2007 Flavius1984 Flavius1984 In cazul de fata am de inaintat o actiune pe og 119/2007, unde am in probatoriu contractul semnat intre parti, fisa clientului ( cu o parte din plati efectuate ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit fannatura fannatura Am avut un partener de afaceri cu care am colaborat doi ani, pana anul trecut in toamna. Nu am avut contract cu el, dar nu au fost probleme cu plata pana in ... (vezi toată discuția)