buna seara, as dorii sa stiu cat trebuie sa platesc pt casa mostenita de la parintii mei intr-un sat deoarece primaria comunei considera asa ,,aveti buletin de oras trebuie sa platiti suma aceasta adica mult mai mult specific fiind sat din muntii apuseni cei ce au buletinul acolo au reducere iar noua celor de la oras ne impun alte sume eu stiam ca daca am mostenit impozitul nu este dublat sau triplat va multumesc
Buna seara,
Solicitati explicatiie Primariei, in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Daca primaria nu va raspunde in termenul legal sau raspunsul va nemultumeste va adesati instantei in contencios administrativ.
Valoarea taxelor locale se stabileste de catre Consiliile Locale deci nu sunt identice in toata tara.
Incercati sa gasiti hotararile Consiliului local privind stabilirea nivelului taxelor/impozitelor locale fie pe site-ul Primariei fie pe cel al Consiliului Judetean.
Fiind vorba despre o locuinta - cel m probabil a 2-a ca ordine a dobandirii dupa locuinta proprie (de domiciliu) - impozitul datorat se majoreaza cu o cota de 25% sau 50% (nu mai stiu exact, verificati in COdul de Procedura Fiscala).
Fata de Decizia de impunere sau Instiintarea de plata emise de Primarie aveti dreptul sa formulati contestatie in termen de 15 sau 30 de zile.