avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bunurile din domeniul public al statului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bunurile din domeniul public al statului

am si eu o nelamurire.in satul meu a disparut un drum fiind ocupat de o persoana fizica.acest drum era un drum vechi care ar trebui sa fie in domeniul public dar respectivul l a inclus in proprietatea sa.am solicitat primariei un act ceva care sa demonstreze cum s a desfiintat respectivul drum dar mi s a raspuns ca nu au.am sanse sa cistig in contencios deoarece drumul apare in 1990 ca avind proprietar consiliul local?
Cel mai recent răspuns: Bazavan , utilizator 22:05, 17 Februarie 2011
Nici nu este asa de grav ca a disparut un drum. Mai grav ar fi daca ar disparea persoana de la primarie cu care ati vorbit#-o

Nu stiu ce doriti cu...contenciosul.

Eu, sa vad daca drumul a "disparut" as solicita sa imi puna la dispozitie PUG-ul localitati.

P.U.G., P.U.Z., P.U.D, sunt informatii de interes public. Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public (publicata in Monitorul Oficial nr. 663/23 octombrie 2001) va da dreptul la consultare. Asigurarea de catre autoritatile si institutiile publice a accesului la informatiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relatii publice sau al persoanei desemnate in acest scop.


Si, pentru ca sa nu mai fie asa de mistocari acei de la primarie, le-as solicita sa-mi trimita informatia prin e-mail!

Daca nu ma insel, ultima reactualizare a PUG-lui a avut loc in anul 2002. Daca drumul nu mai apare in PUG inseamna ca nu mai este.

Partial aveti dreptate. Drumul apartine domeniul public al comunei (nu al consiliului local).

Multumesc mult .treburile stau in felul urmator in 2002 nu mai apare dar am gasit tabelul parcelar al comunei din 1990 unde apare drumul respectiv si are proprietar consiliul local.fiind in proprietatea consiliului local nu putea fi desfiintat decit cu o hotarire a consiliului asa cum spune legea.mi am dat seama tirziu ca nu ttrebuia sa ma judec cu persoana care il ocupa ci sa cer consiliului revocarea hotaririlor care au stat la baza desfiintarii drumului.dar ei nu au asa ceva.mentionez ca nici in 2010 consiliul nostru n a reusit sa intregeasca inventarul domeniului public,au multe lipsuri,facind de ani de zile lucrari de intretinere pe bani publici la obiective pe care nu le au nici in prezent in inventarul domeniului public al comunei
Bunurile din domeniul public al judetului respectiv , apar publicate in Monitorul oficial,pe anexe-comuna X, comunaY, orasul Z, deci localitatile care fac parte din judetul respectiv.
Puteti sa va edificati cautand M.O sau facand scris, o adresa catre primarie-pe L.544/2001 ,intreband despre acest drum.Sunt obligati sa varaspunda in termen de 30 zile , ce este cu drumul acela.Mai departe daca nu , mergeti si faceti sesizare la prefecura, in care aratati ca nu vi s-a raspuns si apoi.....
.
aceste etape le am depasit .in ce priveste domeniul public publicat in MO le am atras atentia ca au mai multe drumuri,terenuri si constructii pe care primaria nu le a comunicat.le am cerut acum cerere de revocare a actelor prin care s a desfiintat drumul dar nu au asa ceva.in baza raspunsului vreau sa ma adresez contenciosului administrativ deoarece consider ca daca acest drum in 1990 era in proprietatea consiliului local,consider ca era in patrimoniul domeniului public al comunei iar acesta conform legii nu poate fi trecut in proprietate fizica nici chiar in baza legii 18 cum sustine primaria .arv fi putut fi desfiintat in baza unei hotariri de consiliu dar aceasta hotarire nu exista.ce sanse de cistig am la contencios administrativ?
Prin art.36 al.2 lit.c din L.215/2001 si art.10 alin.2 din L.213/1998, in temeiul art.45 alin .3 din L.215/2001(este vorba de legea adm.publice si legea privind proprietatea publica) Consiliul local poate hotara trecerea din domeniul public in domeniul privat al comunei, orasului si apoi se merge pe drept comun-ce este in domeniul privat al comunei , orasului, se poate vinde.Deci si prin urmare, se poate-daca ai spate(si se poate legal).:oops:

Alte discuții în legătură

Poate o primarie de comuna sa faca schimb de terenuri cu o persoana fizica? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca se poate efectua un schimb de teren intre primarie si o persoana fizica,cetatean al respectivei comune. Daca da,in ce conditii si mai ... (vezi toată discuția)
Secretarul u.a.t. poate reprezenta primaria&consiliul local in instanta? cri_secret_ina cri_secret_ina Am o mare nelamurire! Secretarul u.a.t poate reprezenta primaria sau consiliul local in instanta? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Denumirea institutiei provincia provincia Cum este corect: Primaria comunei ......... sau Comuna .....: Avem aceste discutii si multe probleme ca nu sunt luate in considerare - de catre dl. contabil ... (vezi toată discuția)