avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate o primarie de comuna sa faca schimb de terenuri ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate o primarie de comuna sa faca schimb de terenuri cu o persoana fizica?

As dori sa stiu daca se poate efectua un schimb de teren intre primarie si o persoana fizica,cetatean al respectivei comune.
Daca da,in ce conditii si mai ales care este cadrul legal care reglementeaza acest schimb?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 12:27, 11 Aprilie 2011
se poate face schimbul numai daca exista o aprobare in acest sens data de consiliul local. eventual, nu ar strica o expertiza care sa stabileasca valoarea... asta asa ca sa nu se intimple vre-o minune!
HOTÃRÂRE
privind aprobarea unui schimb de terenuri între comuna x şi familia y

Consiliul Local al comunei x, întrunit în ședință ordinară, azi, _______,
Având în vedere :
- Expunerea de motive nr.______din ______, a primarului comunei x;
- Raportul de specialitate nr. ______din ______,al Compartimentului Financiar-Contabilitate, prin care se propune, spre aprobare, schimbul de terenuri între comuna x şi familia y;
- Raportul de avizare nr.______ din _______, al comisiei de specialitate a Consiliului local al comunei x;
- Prevederile art.5 alin. (2) din Legea nr.213/1998- privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia;
- Prevederile art. 121 alin. (1), alin. (2) și alin. (4) din legea nr.215/2001- legea administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
- Prevederile art. 36 alin. (2) lit.c) din legea nr. 215/2001- legea administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
În temeiul art.45 alin. (3) și art. 115 alin. (1) lit. b) din Legea nr.215/2001, privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare,
HOTÃRêTE:
Art.1.
Constată că terenul în suprafată de _____mp, situat în comuna x, aparţine domeniului privat al comunei.
Art.2.
Însuşeşte Rapoartele de evaluare a terenului situat în comuna x, identificat în C.F. nr. _______, nr. Cadastral _______şi al terenului situat în comuna x, identificat în C.F. nr._______,nr. cadastral ______, întocmite de Expertul evaluator proprietăți w - Anexa nr.1 la prezenta hotărâre.
Art.3.
Aprobă schimbul de terenuri între comuna x şi familia y, astfel:
- Comuna x, cedează terenul în suprafaţă de _____mp, domeniu privat al localităţii, identificat în Anexa nr.2 la prezenta hotărâre, situat în comuna x,cu o valoare de ______Euro şi primeşte terenul proprietate a familiei y.
- Familia y, cedează terenul în suprafaţă de ______mp, proprietatea lor, identificat în Anexa nr.3 la hotărâre, situat în comuna x, cu o valoare de______Euro şi primeşte terenul proprietate a comunei x.
Art.4.
Împuterniceşte primarul comunei x,să semneze contractul de schimb în condiţiile stabilite la art.3 din hotărâre.
Art.5.
Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri, se încredințează primarul comunei x.
Art.6.
Persoana nemulțumită de prezentul act administrativ, se poate adresa cu plângere instanței de contencios administrativ competente, în condițiile legii nr. 554/2004- legea contenciosului administrativ.
Art.7.
Prezenta hotărâre se comunică la:
- Instituția Prefectului-
- Primarul comunei x
- D-l. y
- D-na. y" ( sotia d-lui. Y)
- Afișare publică



Succes. :)
=D> Multumesc pt.raspunsul f.concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O comuna poate renunta la dreptul sau de proprietate asupra unui teren aflat in domeniul privat? s_mari s_mari O comuna poate renunta la dreptul sau de proprietate asupra unui teren aflat in domeniul privat dar pe raza administrativ teritoriala a altei ... (vezi toată discuția)
Bunurile din domeniul public al statului Bazavan Bazavan am si eu o nelamurire.in satul meu a disparut un drum fiind ocupat de o persoana fizica.acest drum era un drum vechi care ar trebui sa fie in domeniul public ... (vezi toată discuția)
Spatiu pentru o asociatie sportiva cristiflorin cristiflorin Buna ziua. Sunt membru intr-o asociatie sportiva de tir cu arcul si as dori sa stiu care este legea in baza careia as putea cere un teren de la primarie, sau ... (vezi toată discuția)