Buna ziua.
1. Cat timp este valabil un certificat de absolvire a unui curs de perfectionare SSM de 80 de ore si postuniversitar de 180 de ore?
Nu am gasit nici o reglementare legala, dar "am auzit" ca este valabil 3 ani.
2. In baza unui curs de 80 de ore din 2007 am obtinut certificat de inspector Protectia Muncii si pana la eliberarea lui adeverinta de inspector SSM. In baza acestuia am fost numit la vremea aceea lucrator desemnat SSM, pana in 2014. Acum aflu ca nu puteam sa detin aceasta functie deoarece pe certificat scrie (in 2008 !) inspector protectia muncii, si doar pe adeverinta scrie SSM.
Care este parerea dvs., am fost in legalitate?
Multumesc.
Cursul SSM este valabil toata viata. In principiu adeverinta este eronat redactata deoarece trebuie sa fie acelasi lucru si pe adeverinta si pe certificat.
Stiu ca am mai postat o intrebare aproximativ similara, vroiam sa stiu daca in perioada mentionata (2008-2014) am fost <Lucrator desemnat> cu acte in regula, tinand cont de situatia evaziva generata de Certificat si Adeverinta. Cate cursuri ar fi trebuit sa mai fac in acest interval de timp? In 2014 am facut din nou acelasi curs de 80 de ore, dar de aceasta data pe certificat scrie <Inspector SSM>. Pot considera ca am fost <Lucrator desemnat> din 2008 pana in prezent?
Multumesc si scuze pentru insistenta.
Important este ce activitate desfasurati in prezent.
In 2014 spuneti ca ati urmat acelasi curs, de 80 de ore si ati primit un alt certificat cu referire la ssm.
Pentru perioada 2008-2014 conteaza ce scrie in carnetul de munca, in decizia de incadrare. Si in prezent se mai utilizeaza ambele denumiri, desi legiferata este ssm.