avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vechime SSM pt a-mi infiinta Serviciu Extern
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vechime SSM pt a-mi infiinta Serviciu Extern

Buna ziua! Stiu ca pt a-mi putea infiinta Serv. Ext. am nevoie de cel putin 5 ani vechime. Intrebarea mea este: daca sunt incadrat ca si Cadru Tehnic PSI se pune vechimea avuta ca si Cadru Tehnic PSI pt a-mi putea face Serv. Ext.? sau tb exclusiv pe o functie de SSM (inspector ssm, specialist ssm, etc).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: TuRa , utilizator 08:10, 15 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Functia de Cadru Tehnic PSI nu se poate asocia cu cea de Inspector/Specialist SSM, cu toate ca ultimul poate avea si atributii in domeniul PSI sau protectia mediului...
Cititi H.G. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu Art. 28, ( in special Art. 50), acolo sunt detaliiate conditiile pentru a ocupa aceasta functie,
Banuiesc ca puteti deschide un PFA doar in acest domeniu, cu toate ca, in general, se cer ambele...
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc pt raspuns! Dar perioadele petrecute facand cursurile de Specialist SSM si Evaluator de risc se iau in considerare? Sau facultatea ?
Perioadele cat ati urmat acele cursuri nu cred ca se iau in considerare, se cer <... g) copii ale documentelor care atestă vechimea de cel puţin 5 ani în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru conducătorul serviciului extern de prevenire şi protecţie;>, deci...
Ce Facultate ati terminat?
Conditiile de la Art. 50 sunt:
ART. 50
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Indepliniti conditiile de la alineatul 3?
Facultatea : Stiinta si Ingineria Materialelor

Sectia: Ingineria Securitatii in Industrie
Nu stiu ce sa va raspund legat de asta...dar nu cred ca se poate lua in considerare ca indepliniti conditia din alin.3.
Mai asteptati si alte raspunsuri sau intrebati la ITM, daca nu le primiti aici...

Alte discuții în legătură

Masterat ssm Tudorcirco Tudorcirco As vrea sa cer o părere despre masteratul in SSM . Daca merita făcut sau sa urmez un curs de SSM și dacă m-ar ajuta mai mult masteratul făcut la ... (vezi toată discuția)
Salutare ! eu am terminat facultatea de drept, iar in prezent ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Salutare ! Eu am terminat facultatea de Drept, iar in prezent lucrez la o firma ca inspector ssm, dupa abs0livrea cursului de 80 ore. Azi am vrobit cu seful, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi poate explica si mie cineva conform art.50 din ... sophia0406 sophia0406 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva conform art.50 din hg 1425/06 pentru a putea devenii sef serviciu extern. Experienta mea se apropie de 5 ani ca si ... (vezi toată discuția)