avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la returnare avans serviciu neprestat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la returnare avans serviciu neprestat

Am primit un avans pentru prestari servicii transport in data de 15.03.2017 si sunt platitor de Tva.Daca il returnez in 12.04.2017 cum procedez deoarece nu am prestat serviciul?
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 00:05, 10 Aprilie 2017
Pentru avansul incasat, colectati TVA emitand factura in luna martie,
In aprilie, emiteti factura de storno și returnati banii clientului. TVA de pe factura de storno, va diminua TVA de plata pentru aprilie.
Sau, daca mai aveti posibilitatea si nu sunteti inregistrat ca platitor de TVA la incasare, emiteti factura de storno tot in martie și atunci nu mai aveti nimic de platit la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Cmr nesemnat inlineasofa inlineasofa Societate din Romania, factureaza servicii in luna ianuarie 2010 (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Factura avans servicii gabi.b gabi.b Pe data de 01.10.2010 am facut o factura de avans servicii cf. contract si pe data de 10.10.2010 am incasat prin banca contravaloarea ei. Avans servicii ... (vezi toată discuția)