Buna ziua.Doresc sa stiu daca am dreptul la solicitarea celor doua salarii prevazute de art.76 din CCM la nivel de ramura comert in cazul concedierii individuale cu art.65 alin.1 din CM.Societatea care a facut disponibilizarea nu a semnat sau aderat la CCM la nivel ramura comert si nu figureaza pe lista din anexa 3 dar codul CAEN al societatii figureaz printre codurile CAEN carora sunt aplicabile prevederile CCM la nivel ramura comert.In instiintarea de preaviz (din 16.09.2009 ma aflu in preaviz) se specifica neacordarea salariilor compensatorii.
1. Vorbiti inca o data cu angajatorul, poate vrea sa va dea de buna voie salariile compensatorii.
2. Daca nu vrea, il actionati in judecata la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
De buna voie nicicum nu va dori.Actionarea in instanta o pot intenta din perioada de preaviz ori dupa expirarea ei?Ca si procedura nu trebuie respectata o anumita ierarhie cum ar fi:
1-solicitare scrisa inaintata angajatorului
2-sesizare la ITM
3-actionare in justitie
?
1. Si eu v-am spus sa incercati intai la angajator, poate revine la sentimente mai bune. Nu e obligatorie parcurgerea unor anumite etape pana a apela la instanta de judecata.
2. ITM va verifica dar nu va putea sa oblige pe angajator sa va dea banii.
3. Atacati direct in instanta de judecata, fie acum fie mai tarziu. Suma se prescrie in trei ani de la data cand trebuia sa o luati (data incetarii CIM).