Buna ziua , se da următoarea situație.
In urma unei sesizări făcute de un fost angajat, am avut un control inopinant.
1. Au dreptul inspectorii prezentați la control să interogheze angajații înainte de a discuta cu mine sau fara ca eu sa fiu prezentă ?
2.In aceasta situatie ( sesizare), ce documente înafară de insigna trebuie sa prezinte inspectorii ?
3.Unul dintre inspectorii a făcut o afirmație către două persoane diferite respectiv unul dintre colegi si unul dintre colaboratori ( contabila) precum ca eu as fi un paravan iar altcineva conduce societatea , mai explicit , eu sunt doar un pion si altcineva da ordinele. Ce pot face în această situație ? Sesizare ? Plângere ?
Va multumesc.
1. Da
2. E suficienta legitimarea.
3. Nu stiu....... nu cred ca vreo sesizare adresata institutiei, mai de graba, daca considerati lezata imaginea dvs, mergeti in instanta. Consultati un avocat.
1. Legea 1081999
art.19
(1) Inspectorii de muncă au următoarele drepturi:
...
k) sa ceara informaţii, fie singuri, fie în prezenta martorilor, de la orice persoană şi despre orice problema care constituie obiectul controlului;
....
2. Delegatia sau ordinul de serviciu, pe langa legitimatie.
Control opc
sorinsuciu2001
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)
Functionar opc
ile_vl
Cum trebuie procedat in cazul in care se face o reclamatie:-se merge direct pe caz pt a fi solutionata problema sau mergi pe ideia stai sa-l verific si pasta. ... (vezi toată discuția)