Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati se face respectand in primul randdisp Legea nr 230/2007
mai trebuiesc respectate disp Legea nr 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica, Ordinul ANRSC nr 91/2007 pentru aprobarea regulamentului cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica, HCLM local
Cei interesati in debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati sunt obligati sa respecte suplimentar si disp Legea nr 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si Legea nr 10/1995 privind calitatea in constructii
Dupa debransarea de la gaze in sistem centralizat se poate utiliza vechiul aragaz prin racordare la butelie dar inlocuind jiglerele sau se poate folosi aragaz/plita cu alimentare electrica,
Nu este de preferat de utilizat aragazul pentru incalzitul apartamentului-mai ales in situatia in care precizati fiind bransati la sistemul centralizat-(TERMOFICARE)
Debransarea de la reteaua de gaz comuna a blocului se face cu informarea asociatiei, prin angajarea unei firme autorizate, care sa "puna dop" si sigiliu. Debransarea de la coloana de gaze, nu dezechilibreaza reteaua asa cum se intampla la termoficare, coloanele de gaz fiind dimensionate pentru un maxim de consum.
Cel mai bine este sa solicitati solutii societatii furnizoare.
Din cale constatate, varianta aragazului pe gaze este cea mai convenabila, daca deja exista coloana in interiorul apartamentului, a alege varianta unui aragaz electric, trebuie sa tragi cablu din tabloul electric pentru puteri mari, in cazul in care "duce reteaua si tabloul", costurile consumului de en.el. sunt mai mari, iar varianta buteliei, te intoarce in timpurile de trista amintire, cand umlau oamenii cu buteliile in spinare sau in carucioare speciale.
E bine sa te bucuri de beneficiile progresului.
Consumul de gaze la comun, care se repartizeaza pe nr. de persoane, este direct proportional cu nr. de gospodine de moda veche, care gatesc si nu apeleaza la firme de catering sau pizza. La mine in bloc, la comun, costul variaza intre 1,29 si 4,20 lei/pers.
In schimb, la blocul din vecini cu repartitoare de caldura si cu pensionari cu venituri mici, care inchid caldura si folosesc aragazele la maximum, caci, vorba aia, "e la comun", iarna platesc si 35lei/pers., iar vara ajung la nivelul blocului meu.
Un cost mai aproape de realitate este la apart. care are contor individual si numai pentru bucatarie, unde o gospodina vrednica gateste, nu se incurca, si ajunge la cca 12lei/luna/2persoane. Rezonabil, nu?