avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare de la gaze la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare de la gaze la bloc

Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicolae Dragomir , utilizator 16:10, 20 Iulie 2022
Da, se poate deconecta.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
In acest caz as avea urmatoarele intrebari:
1) Conform carei legi se poate debransa de la gaze?
2)Dupa ce te debransezi ce fel de aragaz tre sa folosesti?Mai pe romaneste folosesti aragazul vechi pe butelie sau trebuie sa iti instalezi un aragaz pe baza de curent electric.
3) Cam cat ar trebui in mod normal sa fie consumul de la gaze (pentru un apartament care foloseste gazele strict pentru aragaz pentru caldura fiind bransati la sistemul centralizat-(TERMOFICARE)
Va multumesc!

Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati se face respectand in primul randdisp Legea nr 230/2007
mai trebuiesc respectate disp Legea nr 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica, Ordinul ANRSC nr 91/2007 pentru aprobarea regulamentului cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica, HCLM local
Cei interesati in debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati sunt obligati sa respecte suplimentar si disp Legea nr 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si Legea nr 10/1995 privind calitatea in constructii
Dupa debransarea de la gaze in sistem centralizat se poate utiliza vechiul aragaz prin racordare la butelie dar inlocuind jiglerele sau se poate folosi aragaz/plita cu alimentare electrica,
Nu este de preferat de utilizat aragazul pentru incalzitul apartamentului-mai ales in situatia in care precizati fiind bransati la sistemul centralizat-(TERMOFICARE)
Debransarea de la reteaua de gaz comuna a blocului se face cu informarea asociatiei, prin angajarea unei firme autorizate, care sa "puna dop" si sigiliu. Debransarea de la coloana de gaze, nu dezechilibreaza reteaua asa cum se intampla la termoficare, coloanele de gaz fiind dimensionate pentru un maxim de consum.
Cel mai bine este sa solicitati solutii societatii furnizoare.
Din cale constatate, varianta aragazului pe gaze este cea mai convenabila, daca deja exista coloana in interiorul apartamentului, a alege varianta unui aragaz electric, trebuie sa tragi cablu din tabloul electric pentru puteri mari, in cazul in care "duce reteaua si tabloul", costurile consumului de en.el. sunt mai mari, iar varianta buteliei, te intoarce in timpurile de trista amintire, cand umlau oamenii cu buteliile in spinare sau in carucioare speciale.
E bine sa te bucuri de beneficiile progresului.
Consumul de gaze la comun, care se repartizeaza pe nr. de persoane, este direct proportional cu nr. de gospodine de moda veche, care gatesc si nu apeleaza la firme de catering sau pizza. La mine in bloc, la comun, costul variaza intre 1,29 si 4,20 lei/pers.
In schimb, la blocul din vecini cu repartitoare de caldura si cu pensionari cu venituri mici, care inchid caldura si folosesc aragazele la maximum, caci, vorba aia, "e la comun", iarna platesc si 35lei/pers., iar vara ajung la nivelul blocului meu.
Un cost mai aproape de realitate este la apart. care are contor individual si numai pentru bucatarie, unde o gospodina vrednica gateste, nu se incurca, si ajunge la cca 12lei/luna/2persoane. Rezonabil, nu?
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
dan_crihan, utilizator
La noi am ajuns la 45 lei de persoane noi care suntem 3 persoane si care in mare parte nu il folosim ca suntem fie la job fie ca luam mancare ambalata gata facuta sau pizza cum zis dvs sa platesti 135 lei pe luna la gaze e deja enervant mai ales cand vezi in comert aragaze electrice la 600 -700 in plus la fel am facut si cu debransarea de la apa calda actulamente folosim instant de apa calda care desi pe multe site de pe net apare ca e teapa la consumul nostru e ideal inainte plateam la pierderi (de fapt furturile vecinilor)si 90-100 lei pe luna asa instantul ne-a sporit ca sa zic asa factura la electricitate cu max 10-15 lei.

Alte discuții în legătură

Debransare coloana gaz ContSters241232 ContSters241232 In cadrul asociatiei noastre exista un proprietar care desi s-a debransat in urma cu mai multi ani de la reteaua de termoficare, refuza sa se debranseze de la ... (vezi toată discuția)
Racordare butelie la aragaz gambette gambette Datorita indolentei com. executiv al asociatiei care nu a respectat efectuarea verificarii periodice a instalatiei comune a retelei de gaz furnizorul s-a ... (vezi toată discuția)
Debransare incalzire centrala bloc (nu termoficare !) Pache Pache Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje construit in anii \'70, care are centrala proprie pe gaze naturale. Se impune refacerea acestei centrale a blocului din ... (vezi toată discuția)