ausfahrt a scris:
Ordinul ANRSC nr.91/2007 Art.246- 254 va vor lamuri
Articolul 246 si urmatoarele se refera la debransarea celor care beneficiaza de agent termic din sistemul public:
Art. 246. - Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc - condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele condiţii cumulative:
Ori acest bloc este total debransat de la sistemul local de termoficare.
Dar ca idee deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părţile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari/locatari şi cu acordul proprietarilor direct afectaţi.
Utilizatorul vrea sa-si deconecteze apartamentul sau de la centrala comuna si nu caloriferele de pe casa scarii, uscatoare sau alte spatii comune.
De ce credeti ca veti plati mai putin ulterior ?
Cu siguranta va plati mai putin. Eu si multi altii vecini cu 3 camere am avut de platit in aceasta iarna cel mai mult 300 lei la gaz. Am mentinut temperatura de 20-23 de grade in casa si-am avut apa calda in 7-8 secunde.
@ynocentta a spus:
Orice cerere de debransare de la sistemul de alimentare cu agent termic/apa calda ,poate fi facuta numai de catre membri proprietari ai asociatiei de proprietari
Total gresit. Va grabiti si aruncati cu mesaje fara sa va documentati, fara sa cititi ce se vrea, ce se cere.
@Pache,
Trebuie sa discutati cu vecinii dumneavoastra si sa-i lamuriti de toate avantajele centralelor de partament. Daca o sa fiti mai multi care vor sa aiba centrala individuala costul unei instalatii proiectate separat, cu distribuitor de gaz separat, cu o coloana de dimensiuni mai mari pe casa scari...., o sa fie mic atunci cand se repartizeaza la mai multi.
O instalatie noua cu distribuitor din afara blocului si coloana pana la etajul 10 ne-a costat vreo 4000 lei. Am dimensionat-o pentru 46 de apartamente ceea ce inseamna sub 100 lei de apartament. Apoi fiecare proprietar si-a facut instalatia cu firme diferite dar autorizate. Costurile fiecarui apartament au fost intre 4000 si 6000 lei in functie de modelul centralei, de calorifere, de materialul conductelor...
Acum au caldura si apa calda cum vor, cat vor si nu avem nici un fel de discutii cu temperaturile, costurile...