avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu asociatia de proprietari

Buna ziua!Am si eu o problema,m-am debransat de la termoficare si am trecut pe incalzirea centralizata individual acum 3 ani,iar acum alti vecini dupa scara vor sa se debranseze,dar asociatia ne obliga pe toti locatarii sa platim redimensionarea,este legal?Exisata vreo lege?Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 19:54, 27 Iunie 2010
E clar ca ce ramane pe comun platesc ceilalti care nu sunt debransati.
@avoc71

Nu este vorba despre partea comuna pe care oricum o vor plati si cei cu CT, ci despre o actiune tehnica si calcul facuta de furnizorul de agent termic.

@carlaelena

Este normal sa platiti toti pentru ca aceasta operatiune costa niste bani si se face din cauza celor care au iesit din sistem, nu? Altfel cine ar trebui sa plateasca aceasta operatiune?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
elga50, moderator
elga50 a scris:

@avoc71

Nu este vorba despre partea comuna pe care oricum o vor plati si cei cu CT, ci despre o actiune tehnica si calcul facuta de furnizorul de agent termic.


Inteleg ca e vorba de calcul.
Este vorba despre calculul SET al blocului, nu calculul caldurii.
carlaelena a scris:
...m-am debransat de la termoficare si am trecut pe incalzirea centralizata individual acum 3 ani,iar acum alti vecini dupa scara vor sa se debranseze,dar asociatia ne obliga pe toti locatarii sa platim redimensionarea,este legal?

Eu inteleg altceva. Cei care s-au debransat de la agentul termic si apap calda din reteaua publica, au realizat o instalatie separata de alimentare cu gaz pentru functionarea centralelor de apartament. Acea instalatie este dimensionata pentru un numar mic de centrale, asigura un debit pentru 15 centrale, de exemplu. Acum vor si alti vecini sa se branseze la aceasta instalatie dar nu are capacitate, nu are debit si trebuie redimensionata. Ce putin aceasta a fost situatia pe o scara de la noi si-a trebuit sa schimbam acel distribuitor de gaz si coloana de afara pana la ultimul etaj pe casa scarii. A platit toata lumea, atat cei bransati mai inainte cat si cei care urmau sa se branseze si-au devenit toti proprietari prin asociatie.

P.S. - Daca nu am inteles bine, scuzati, e numai vina mea!

Alte discuții în legătură

Asociatia proprietari nu a facut demersurile legale dupa montarea centralelor de apartament MihaiCostisor MihaiCostisor Buna ziua.Parintii mei au o problema legata de incalzirea locuintei.Ei sunt racordati la sistemul vechi de caldura,iarna aceasta au ramas singuri pe scara fara ... (vezi toată discuția)
Debransare de la radet 2017 CostinSibi CostinSibi Buna ziua, as dori si eu sa stiu in ce conditii ma pot debransa de la RADET, in anul 2017, avand in vedere ca in cadrul asociatiei de proprietari din care ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura insomniak74 insomniak74 Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire. NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ... (vezi toată discuția)