Mai exista si varianta contorului pasant de gaze, asa cum e la apa, se monteaza pe teava de gaz inainte de aragaz, si se declara consumul lunar la administratie.
Administratia ia act de intentia de a monta un contor pasant si va face o procedura/regulament, privind citirea, calculul si scoaterea de la "gramada". Sigur ca explicatia este ca pe sezon rece se incalzesc cu aragazeler, inchizand caloriferele.Intr-adevar e mult, dar veti amoriza cheltuiala cu un contor pasant..Dar pentru asta este nevoie de proiect, aviz de la furnizor, totul executat cu firma autorizata ANRE.
Deci din cate pricep cea mai buna solutie in cazul familiei mele este aragaziul electric:
1) Scapam de supracomsum facut in retea
2) Scapam de verificarile bianuale de la gaze
3) Scapam de spaima de a uita aragazul aprins
4) La ce consum de gaze avem factura noastra de electricitate nu va fi deloc incarcata?
Din cate am inteles din comentariile dvs. pentru a ma scoate de la gaze tre sa fie blocata (blindata )conducta de gaze de catre o firma specializata iar cu procesul verbal incheiat de aceasta firma ma duc la asociatie si prezint administratoruluii si fac cerere sa fiu scoasa de la plata gazelor ?
Daca am zis ceva gresit sa mai este vreun pas de realizat de am uitat sa il mentionez va rog frumos sa ma informati.
Va multumesc frumos pentru tot !
Verificarile la instalatia interioara de gaze este obligatorie la 2 ani-nu bianual-reviziile la 10 ani,iar daca coloana de gaz trece prin apartament dvs. pe verticala, nu scapati de verificari/revizii, ele se fac pe tot traseul instalatiei, in special la coturi, imbinari.
Teoretic si mai ales legal, orice modificare facuta instalatiei, deci si "blindare" se face pe baza de proiect avizat de furnizor.
Asociatia nu se are temei sa se opuna intentiei dvs, caci nu afecteaza echilibrul in instalatie.
Va multumesc frumos pentru raspuns am sa vedem si in lunile urmatoare daca continua aceste sume exagerate la gaze o sa trecem pe aragaz electric daca nu ramanem cu cel traditional.
Buna ziua am fost debransat de la gaze si mi sa ridicam contuarul pe motiv de neefectuarea reviziei tehnice nu de neplata , acum ca sa ma bransez mi se cere 500lei +alte cheltuieli este legal sau nu,pot sa-i dau in judecata?