avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amezi neplatite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amezi neplatite

Buna ziua!Am o nepoata care cu 3si ceva,4 ani in urma a luat cateva amenzi,pe care nu le-a platit,plecand din tara la un moment dat.Acum 3 ani a nascut,fetita crescand-o strabunica ei.Vreau sa va intreb,se poate ca acum ,contravaloarea amenzilor sa fie oprita din alocatia copilului?Sau este o minciuna scornita de strabunica fetitei ca sa scoata bani in plus de la mama fetitei (este nepoata de la fata)?Alocatia o incaseaza strabunica.Mama fetitei are mutatie la aceeasi adresa cu fata si strabunica.Atat sunt curioasa sa aflu!Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:12, 24 Octombrie 2009
Nu , asa ceva nu este posibil. Alocatia fetitei este un drept al ei personal, care nu poate fi retinut in alte scopuri decat acela in vederea caruia ii este atribuita , si anume, intretinerea fetitei.
Multumesc foarte mult pentru raspuns,banuiam ca asa trebuie sa fie,mai ales ca o cunosc foarte bine pe strabunica fetitei si-i stiu caracterul.Numai ea putea fi in stare de aceasta minciuna.Multumesc inca o data!
Ieri am luat o amenda la RATB. Abia ma urcasem in tramvai si vorveam la telefon, dupa ce am inchis nu am mai apucat sa ccompostez biletul deoarece controlorul mi l-a cerut. I-am spus ca abia urcasem si abia pornise tramvaiul si nu am avut timp dar nu am rezolvat nimic.A sezizat organul de politie care-l insotea, am coborat la urmatoatea statie, i-am explicat din nou dar mi-a completat procesul verbal cu o amenda de 100 lei dupa ce prin statie i s-a spus ca nu am mai avut astfel de antecedente. Credeam ca o sa imi completeze pv cu avertisment ceea ce i-am si zis dar a zis ca nu el este cel care vrea sa imi dea amenda ci eu sunt aceea ca il tin in frig in strada sa-mi completeze pv!!!!???. Mi se pare ca am fost nedreptatita si nu mi s-a parut corect sa-i dau bani ca sa renunte la amenda. Am semnat pv deoarece a refuzat sa imi dea buletinul daca nu semnez si ca martor nu a semnat nimeni.Asvrea sa intentez o actiune in judecata pt IJP Dolj, ce ma sfatuiti, am vreo sansa de castig?
daca aveti vreun martor macar, a-ti avea sanse sa castigati contestatia.

puneti accent pe faptul ca a-ti semnat pt luare la cunostiinta si nu pt ca a-ti fost de acord cu sanctiunea, intrucat "Am semnat pv deoarece a refuzat sa imi dea buletinul daca nu semnez si ca martor nu a semnat nimeni".

puteti sa faceti si o reclamatie pt abuz in serviciu celui care v-a retinut buletinul intrucat nu avea acest drept ...

merita sa incercati, nu va costa nimic. plangerea contraventionala este scutita de taxe de timbru, dar trebuie sa o depuneti in maxim 15 la judecatorie
si foarte important, plangerea suspenda executarea in cazul amenzilor, conform art 32, alin 3 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda jandarmerie! tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! M-am aflat in situatia de a fi surprins de catre controlorii RATB fara bilet (in conditiile in care abia m-am urcat in troleibuz), am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb lazu lazu Buna ziua. Am o problema legata de o amenda ratb. Am solicitat eliberarea unui certificat fiscal pentru vanzarea apartamentului ( la sect 5). Am avut surpriza ... (vezi toată discuția)