avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre Divort

Sunt maritata a doua oara cu fostul sot.In prima instanta am avut custodia comuna si eu tutela.De data aceasta copilu are 6 ani,problema este ca de fata cu copilu ma batut,ma jignit.Sunt plecata la munca in Germania si tatal in lipsa mea ,virbind pe mess cu el ii spunea copilului ca mama e (editat de moderator- cuvinte vulgare) si ma injurat foarte urat si cu cu conotati sexuale.Ce imi doresc este ca sa am tutela si custodie comuna.Sa pot sa plec cu el afara din tara.Pot sa obtin acest lucru?Nu vreau sa fie singur cu copilu ii baga in cap numai lucruri urate despre mine.Ce ma sfstuiti sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:12, 7 Aprilie 2017
Introduceti actiune de divort si solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs.
Apoi dupa terminarea procesului de divort, puteti pleca cu copilul in Germania, evident cu acordul tatalui.
Daca acesta refuza sa va dea acordul solicitati suplinirea acordului printr-o actiune in instanta.
Ar fi bine, daca ati fi avut si un certificat medico-legal in legatura cu bataile primite. Daca nu aveti pana acum, sa tineti cont in viitor, daca mai sunteti supusa violentelor , mergeti si va scoateti certificat de la IML.
Custodia poate fi comuna (ca regula) sau exclusiva (exceptia). Ca sa obtineti o custodie exclusiva e mai greu dar nu imposibil. Oricum va trebuie mai mult decat simple vorbe/afirmatii. Trebuie ca tatal sa puna in percol dezvoltarea emotionala si psihica a copilului si asta trebuie constatata de o persoana autorizata.

Copilul se afla cu dvs in Germania ? Unde este domiciliul lui ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autorității părintești de către un singur părinte Enache Ana Enache Ana Am o fetita de 5 ani si sunt divorțată de 4 ani custodie comună cu domiciliul stabilit la mine întrebarea mea este el ca tata nu trebuie sa aiba un program ... (vezi toată discuția)
Custodie Milea Violeta Milea Violeta Buna seara. Ma numesc Violeta . Am un. copil de 4 ani. Este născut in Italia, și a domiciliat 2 ani și jumătate acolo. De atunci locuiește in Germania. ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)