avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua am si eu o intrebare daca se poate. Acum 5 ani tatal meu a decedat si ne-a lasat noua (5 FRATI SI MAMA NOASTRA)un teren extravilat de 2500 m si o casa la curte.Mentionez ca si la teren si la casa tata le-a avut mostenire de la parintii lui si in acte este numai el trecut.M-ar interesa daca facem succesiunea sa stiu cam cat ne-ar costa taxele cu aproximatie si cat revine in procente fiecaruia dintre mostenitori. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:27, 7 Aprilie 2017
Taxele le aflati de la notar ca va taxeaza functie de valoarea mostenirii. O sa platiti si impozit de 1 %,
Mama mosteneste 1/4, iar toti copiii impart egal, 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,urmeaza sa fac succesiunea dupa 10 ani de la decesul ... dancatalin dancatalin Buna seara,urmeaza sa fac succesiunea dupa 10 ani de la decesul tatalui. Masa succesorala cuprinde:un apartament (proprietari parintii),actiuni la o ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul mamei Andromeda92 Andromeda92 Buna ziua ! Parintii mei au un teren cu casa cumparat iar impreuna au 2 copii pe mine si fratele meu dar mama mai are 3 copii din alta casatorie(inainte sa se ... (vezi toată discuția)
Mostenire valentinbunea valentinbunea Mama a mostenit de la parinti un teren si a decedat intre timp. Suntem 4 frati si tata. Doresc sa stiu cum se imparte aceasta mostenire intre noi fratii si ... (vezi toată discuția)