avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cea mai sigura metoda de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cea mai sigura metoda de plata

Societatea pe care eu o reprezint urmeaza sa incheie un contract cu o alta societate.Valoarea contractului este undeva in jurul sumei de 100.000 Ron.Intrebarea mea este: care e varianta ideala in care eu pot sa ma asigur ca o sa incasez banii din respectivul contract? Sa ii solicit firmei in cauza o scrisoare de garantie bancara? sau e suficienta o fila cec?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 21:59, 17 Septembrie 2009
scrisoarea de garantie bancara este o solutie. introduceti in contract cit mai multe prevederi care sa va fie favorabile.
Multumesc pentru raspunsul prompt.Puteti sa imi dati exemple de asemenea prevederi contractuale?
Introduceti o prevedere in contract prin care persoana cu care incheiati contractul sa garanteze cu bunurile sale prezente sau viitoare (ar fi bine sa aflati daca are ceva cu ce sa garanteze) si sa renunte la dreptul lui diviziune si de discutiune in cazul urmaririi sale, si o prevedere ca cazul sa se judece in localitatea, judetul dvs in caz de neintelegeri , penalitati de intirziere 1-3%/zi si ca penalizarile sa poata depasii suma datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii ContSters21743 ContSters21743 Buna tuturor. Ce garantii de plata poate solicita o firma intr-un contract de pres serv ca sa fie sigura ca beneficiarul va achita sumele respective? In ... (vezi toată discuția)
Fidejusor aduce scrisoare de garantie bancara dumitru2000 dumitru2000 avem un contract prin care fidejusorul (care renunta expres la beneficiul de diviziune si discutiune - in cazul in care mai e nevoie in comercial) aduce si o ... (vezi toată discuția)
Cec in alb hanibal hanibal Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului. Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis ... (vezi toată discuția)