avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influența alcoolului, posibil și a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influența alcoolului, posibil și a unei substanțe interzise. Este concurs de infracțiuni?

Bunaziua. Am condus o autoutilitara sub influenta bauturilor alcoolice si am lovit un parapet. In masina cu mine mai era un prieten insa nu s a lovit. In urma testarii mi s a stabilit alcoolemia la 0,7 in aerul expirat. Am fost dus la recoltarea probelor biologice. Problema e ca in urma cu o zi am fumat cred ca vre o 3 jointuri. Mi a fost luata si o proba de urina. Nu am antecedente penale, nu sunt vizat pentru consum de droguri sau sa fi fost vre o data intrebat de politisti despre asta. Din cate stiu THC ul apare timp indelungat la probe. Vreau sa ma lamuriti in legatura cu pedeapsa si incadrarea juridica pe care o sa o primesc. Stiu consecintele bautului la volan stiu si consecintele consumului de substante psihoactive la volan, insa nu stiu daca se interpreteaza ca si concurs de infractiuni de exemplu. Sau daca si pentru substante psihoactive exista un soi de scara pentru a stabili nivelul concentratie. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Multumesc. Si pentru consum in sensul strict consum, nu detinere si altceva, care e consecinta penala? Nu stiu cum functioneaza sistemul, nu stiu daca o sa fiu cautat, era o presupunere.
Daca nu v-au depistat cu droguri, nu cred sa aveti probleme.
Bunaziua. Legat de discutia anterioara. Vreau sa va zic ca mi au ajuns analizele. Am o alcolemie de 1.6 in sange si pozitiv pentru consumul de marihuana. As dori cateva sfaturi.
Va recomand sa va asigurati apararea, sfaturi v-am dat.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ce inseamnă, concret, "sub influență"? NzEwNWNjYT NzEwNWNjYT Ce inseamnă, concret, \"sub influență\"? Tocmai ce citisem [b]Decizia nr. 365/RC/2020[/b]. Pe scurt, un șofer a fost prins, la un test de rutină, cu ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat un consumator de cannabis un pericol pentru siguranța rutieră? Dontjudge Dontjudge Sunt un consumator de cannabis, consum zi de zi, mi-e frica sa mă gândesc dar totuși o fac la ziua când mi se va cere o proba de saliva, sânge spre a fi ... (vezi toată discuția)