Bunaziua. Am condus o autoutilitara sub influenta bauturilor alcoolice si am lovit un parapet. In masina cu mine mai era un prieten insa nu s a lovit. In urma testarii mi s a stabilit alcoolemia la 0,7 in aerul expirat. Am fost dus la recoltarea probelor biologice. Problema e ca in urma cu o zi am fumat cred ca vre o 3 jointuri. Mi a fost luata si o proba de urina. Nu am antecedente penale, nu sunt vizat pentru consum de droguri sau sa fi fost vre o data intrebat de politisti despre asta. Din cate stiu THC ul apare timp indelungat la probe. Vreau sa ma lamuriti in legatura cu pedeapsa si incadrarea juridica pe care o sa o primesc. Stiu consecintele bautului la volan stiu si consecintele consumului de substante psihoactive la volan, insa nu stiu daca se interpreteaza ca si concurs de infractiuni de exemplu. Sau daca si pentru substante psihoactive exista un soi de scara pentru a stabili nivelul concentratie. Va multumesc anticipat.
Bunaziua. Momentan dosarul priviind consumul de alcool la volan are termen de judecata. Nu am fost retinute doua infractiuni. Pentru partea de consum, am fost chemat la DIICOT. Le am explicat cum am ajuns in posesia la tigara respectiva, unde si cand am consumat o. Mi s a deschis alt dosar, in care sunt acuzat de trafic prin varianta oferirii si detinere, asta datorita faptului ca am cumparat o tigara si am consumat o impreuna cu un prieten, respectivul fiind si el chemat in calitate de martor deoarece a asistat la tranzactie si ulterior la consum. Ma intereseaza sa aflu care este riscul unei condamnari in regim de detentie.