avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna ziua! Nu stiu cu ce sa incep e o poveste lunga si complicata. Sunt cu sotul meu de 4 ani avem impreuna o fetita de 10 luni. Anul trecut (2016) luna august ma trezesc cu un dosar la usa ca e dat in judecata. El nu mi spusese ca a avut o aventura de 5 minute acum 5 ani cu o excroaca care pe atunci ea avea 15 16 ani si el 29 30. Ea se culca cu mai multi chiar in saptamana aceea a mai fost cu vreo 3. A ramas gravida n a stiut cu care dintre ei. Dupa ce a nascut ea la sunat si ia spus ca e posibil sa fie copilul lui el stiind ce poama a fost si e in continuare a spus ca e imposibil. Respectiva s a cuplat cu un tip care a trecut fata pe numele lui si al meu sot se interesase de copil discutase cu tatal respectivei acela spanandu i :"laso in pace ea are familie fata are tata nu e copilul tau" asa a ramas pana cand la dat in judecata. Eu nu inteleg legile astea de rahat. Cum sa il obligela Adn? Si daca ar fi refuzat il facea din start tata. A facut adn ul a iesit pozitiv. Acum intrebarea e se poate falsifica adn ul? De ce i a luat si respectivei saliva?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 11:40, 10 Aprilie 2017
Imi cer scuze, dar sotul dv. cum credea ca e imposibil sa fie tata? Nu conteaza cu cati se culca un om, conteaza sufletelul ala care iese din culcatul lor.
Eu spun ca la 15-16 ani cat avea tanara, bine ca n-a patit mai multe sotul dv.
Sanse sa fie falsificat ADNul nu cunosc. ADNul e ala care e.

Parerea mea e sa mearga sotul dv. sa discute cu mama copilului despre pensie si alte chestiuni, ca doi parinti responsabili si, acum, amandoi maturi. Ce-a fost a fost, acum este un copil.
Doamna, ADN-ul nu se falsifica decat in filme si acolo cu greu. Sotul dvs. nu prea avea cum sa nu stie ca are un copil la 30 de ani. V-a mintit si va minte in continuare. De unde stia el ca a mai fost cu inca trei in saptamana aia? Si cu 10 daca a fost, la sotul dvs. a fost cu noroc. Ganditi-va ca acel copilas are un tata care ar trebui sa fie responsabil, nu sa se ascunda dupa degete si sa incerce sa nege adevarul. Este momentul sa se implice in viata copilului lui fie ca va convine fie ca nu!
Acu' asa, for fun, depinde cat era/este el de pampalau si cat era/este ea de versata ... inteleg ca fata "profesa" serios ... Oricum, probabilitatea ca, desi fata a avut mai multi parteneri, copilul sa fie al astuia e destul de mica ... Zic ca domnul sa faca ordine in memorie si sa-si asume ceva responsabilitati. Iar doamna soata sa nu mai fie atat de credula ca n-are cine stie ce comoara acasa ...
ADN-ul nu se poate falsifica decat in filme si nici acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Paternitate gregh gregh Sint un barbat divortat de mai multi ani si care am dubii privind paternitatea copilului meu (l-am recunoscut dupa nastere) inca de cind s-a nascut. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Divort, minor ingrijire comuna dienusa dienusa parinti divortati prin notar,ingrijire comuna fetita de 7 ani.va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata...fetita e data in ingrijirea mamei cu ... (vezi toată discuția)