avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala auto - despagubire transport cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala auto - despagubire transport cu platforma de la locul accidentului la domiciliu

Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei daune totale a masinii in accident de circulatie nefiind vinovat pot sa cer de la firma de asigurari unde deschid dosarul pentru daune si despagubire sa-mi deconteze in baza facturii,transportul pe platforma a masinii avariate(dauna totala ) de la locul accidentului pana la locul de domiciliu.
Si inca ceva : inainte cu cateva zile de accident am facut investitii si imbunatatiri necesare in masina cu factura doveditoare .Daca pot sa solicit la asigurator despagubire pentru aceste recente investitii .?
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
LuminitaGroza, utilizator
Transportul autoturismului avariat pe platforma de la locul accidentului pana la domiciliu se despagubeste de catre asiguratorul RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului.
Imbunatatirile aduse autoturismului inainte cu cateva zile de producerea accidentului nu se despagubesc direct, adica nu vi se vor plati contravaloarea acestora. Fiind vorba de o dauna totala se determina valoarea maxima a despagubirii. Pentru aceasta se porneste de la valoarea de nou a autoturismului care trebuie sa cuprinda si aportul imbunatatirilor efectuate. ATENTIE la modul in care se ia in considerare influenta valorii imbunatatirilor. Metodologia de calcul al pretului de nou al autoturismului Dvs. depaseste rolul acestui forum, fiind vorba de o consultanta de specialitate.
ing. Ian Ciobanu
Buna seara. Astazi am primit raspuns la cererea de despagubire de la EUROINS a daunei totale a autoturismului .Valoarea maximaa despagubirii ce poate fi acordata fiind de 4034 ron daca fac dovada repararii si 3026 ron fiind diferenta de calcul.Am ramas stuprefiata cand am vazut valoarea.Pentru un vw transporter cu 9 locuri fabricatie 1995 in stare impecabila (anul trecut a fost vopsit ,tot ce a trebuit pus pe ea a fost schimbat la timp iar Inainte cu 2 zile de accident am investit 900 lei pt schimb ulei ,filtre,placute frana)dovedita cu acte impreuna cu factura de transport de la locul accidentului pana la locul de domiciliu in valoare de 1600 lei acte care au fost depuse la sediul euroins ca cerere cu nr. inregistrare pentru despagubire
Astazi am primit doar o simpla coala cu sumele de 4034 ron sau 3026 ron fara sa mi se ataseze modul de calcul si raspuns la cererea pe care am trimis-o catre ei referitoare la transport de la locul accidentului.
Va rog sa ma ajutati in pasii ce am de urmat pentru ca nu sunt de acord cu aceasta suma mizera .
Consider ca m-i s-au incalcat drepturile si nici nu stiu de unde asputea incepe.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs proces daune in urma unui accident rutier Steli Brincoveanu Steli Brincoveanu În urma unui accident rutier ne-am judecat cu şoferul vinovat (pt.neacordare de prioritate).Autoturismul marca Skoda Fabia,proprietate personală a ... (vezi toată discuția)
Problema dauna totala euroins aurelian.f aurelian.f Buna ziua, Am o problema ce poate fi considerata ceva mai delicata cu asiguratorul euroins. Anume: pe data de 04.11.2009 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Problema cu euroins rca vladploscaru vladploscaru Buna ziua, Am o intrebare si vreau un sfat avizat. Masina mea parcata regulamentar dupa o intersectie, a fost avariata serios de o alta masina care venea cu ... (vezi toată discuția)