avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recurs proces daune in urma unui accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recurs proces daune in urma unui accident rutier

În urma unui accident rutier ne-am judecat cu şoferul vinovat (pt.neacordare de prioritate).Autoturismul marca Skoda Fabia,proprietate personală a soţului meu,a fost grav avariat,firma de asigurări Euroins constatând că-i daună totală,iar valoarea pagubei fiind de 30000 RON.Însă nu ne-a oferit decât 8200 RON.A urmat un proces penal,deoarece eu am fost victimă. Am fost pasager ocupând locul din dreapta faţă şi am avut fractură la degetul mare de la mâna stângă. La proces am prezentat facturi în valoare de 9600 RON,pentru că între timp noi ne-am reparat maşina şi cu piese noi şi cu piese second. În urma acestuia, instanţa a hotărât că sunt suficienţi 6000 RON,dintre care doar 3000 RON fiind alocaţi pentru reparaţia autoturismului. Avocatul nostru a făcut recurs,iar cazul s-a judecat în lipsa lui,deşi depusese în prealabil o cerere de amânare. După recurs ni s-au mai alocat 1500 RON. Aş vrea să ştiu dacă se mai poate face ceva ca să se anuleze această ultimă hotărâre şi să se rejudece recursul şi dacă banii câştigaţi sunt din cei 8200 RON pe care ni i-a oferit Euroins sau sunt în plus faţă de această sumă. Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:56, 17 Noiembrie 2010
Va puteti indrepta fie impotriva societatii de asigurare si persoanei vinovate de producerea accidentului, fie numai impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului, in functie de corectitudinea, in limitele legii, a despagubirii oferite de asigurator.
Cereti ajutorul unui expert in evaluarea daunelor care sa va spuna daca asiguratorul a facut o evaluare corecta a epavei. Daca ati fi dat mai multe amanunte despre autoturism (anul de fabricatie si nr. de km la bord ) am fi putut sa estimam o valoare cat mai aproape de realitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto - despagubire transport cu platforma de la locul accidentului la domiciliu LuminitaGroza LuminitaGroza Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei daune totale a masinii in accident de circulatie nefiind vinovat pot sa cer de la firma de asigurari unde deschid ... (vezi toată discuția)
Ce fel de piese se monteaza in ca z de dauna auto oana roxana oana roxana Am avut un accident si la momentul de fata am masina in service pentru reparatii pe RCA -ul celui vinovat. Cei de la service mi-au spus ca piesele ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Ma intereseaza si pe mine pretul epavei MarianNicula MarianNicula Am avut si eu un accident de masina cu vatamare corporala si cu dauna totala la masina la o skoda octavia 1,anul 2001 si km la bord 348000km reali din care ... (vezi toată discuția)